Dünya İnsan Yönetimi Profesyonelleri 2016'da İstanbul'da Buluşacak - Son Dakika
Güncel

Dünya İnsan Yönetimi Profesyonelleri 2016'da İstanbul'da Buluşacak

Dünya İnsan Yönetimi Profesyonelleri 2016\'da İstanbul\'da Buluşacak

16. Dünya İnsan Yönetimi Kongresi, "İnsanları buluşturmak dünyayı birleştirmektir" temasıyla 19-21 Ekim arasında İstanbul'da, Türkiye İnsan Yönetimi Derneği ev sahipliğinde gerçekleşecek

03.11.2014 13:17  Güncelleme: 13:20

PERYÖN, 16. Dünya İnsan Yönetimi Kongresi ev sahipliği için, İnsan Yönetimi Dernekleri Dünya Federasyonu (World Federation of People Management Associations –WFPMA) üyesi Avrupa'dan 29, dünya toplamında ise 90 ulusal insan yönetimi derneği arasından seçildi.

Bu yıl 15-17 Ekim arasında, Şili'de gerçekleşen 15. Dünya Kongresinin kapanışında, 16. Dünya İnsan Yönetimi Kongresi'nin 2016'da PERYÖN ev sahipliğinde İstanbul'da gerçekleştirileceği duyuruldu ve imza töreni yapıldı. Törene WFPMA dönem Başkanı Pieter Haen, 2016 Dünya Kongresi Organizasyon Sorumlusu Avrupa Personel Yönetimi Derneği'ni (European Association for People Management - EAPM) temsilen EAPM Başkanı Izy Behar ve PERYÖN'ü temsilen Yönetim Kurulu Başkanı Sevilay Pezek Yangın, Yönetim Kurulu Üyesi ve Uluslararası İlişkiler Temsilcisi Yiğit Oğuz Duman ve Yönetim Kurulu Üyesi Berna Öztınaz ile Şili Türkiye Büyükelçisi Naciye Gökçen Kaya ve Santiago Ticaret Müşaviri Çağrı Dündar katıldı.

"PERYÖN dünya sahnesine çıktı"

PERYÖN Yönetim Kurulu Başkanı Sevilay Pezek Yangın, konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede şunları söyledi: "PERYÖN olarak 1979'dan bu yana EAPM ve WFPMA üyesiyiz. Daha önce 1991 ve 2011 olmak üzere Avrupa İnsan Kaynakları Yönetimi Kongrelerine İstanbul'da iki kez ev sahipliği yaptık. 2016'da Dünya İnsan Yönetimi Kongresi'ne ilk kez ev sahipliği yapacağız. Kongrenin ev sahipliği için Türkiye ve PERYÖN olarak Avrupa'da 29, dünya çapında ise 90 ulusal insan yönetimi derneği arasından seçildik. Şili'de 2016 kongresi için seçildiğimiz resmi olarak dünya çapında yaklaşık 600 bin insan yönetimi profesyoneline duyuruldu. Bu anlamda 2016 Dünya Kongresi'nin Türkiye'nin tanıtımına da çok büyük katkısı olacağını düşünüyoruz. Şili Türkiye Büyükelçimiz Naciye Gökçen Kaya ve Santiago Ticaret Müşavirimiz Çağrı Dündar'ın da bizi destekleyip, kongremizi tanıtım sunumumuzda yanımızda olmaları bizim için çok önemliydi. Dünya çapında tüm büyükelçiliklerimizle iletişime geçip kongrenin tanıtımı için birlikte çalışma olanaklarını görüşeceğiz. Türkiye 2023 hedeflerinin ancak yüksek potansiyelli gelişmiş insan gücüyle gerçekleştirilebileceğine inanıyoruz. Bunun için bireysel ve organizasyonel olarak insanın gelişimi ve etkinliğinin artırılması büyük önem taşıyor. PERYÖN olarak bu misyonla 40 yılı aşkın bir süredir gönüllü çalışmalar yürütüyoruz. Küçük bir sivil inisiyatif ve girişimken, yurt içinde 5 şube ve 3 bine yaklaşan üye sayısıyla kamu ve özel sektörde istihdam edilen yaklaşık 2,5 milyon çalışan ve 1147 kuruma ulaştık. 4-5 Kasım'da 22'incisini gerçekleştireceğimiz PERYÖN İnsan Yönetimi Kongresi'ni 1992'den bu yana düzenliyoruz. Dünya İnsan Yönetimi Kongresi'ni de İstanbul'da düzenlemek 43 yıl önce belki bir hayaldi, bugünse gerçek oluyor. Geldiğimiz bu nokta PERYÖN'ü ve Türkiye'yi insan yönetimi alanında dünya sahnesine taşıyor ve sorumluluğumuz daha da artıyor. Türkiye'de insan yönetimi konusunda dünyaya örnek olacak, insana ve farklılıklara saygı gösterilen, çalışma koşullarının insan onuruna yakışır, mutluluğunu ve verimliliğini arttıracak özellikler taşıdığı bir çalışma hayatı için daha çok çalışacağız."

"Dünyanın en iyi buluşma yeri İstanbul"

Türkiye'de gerçekleştirilecek 2016 Dünya Kongresi'nin "İnsanları buluşturmak dünyayı birleştirmektir" teması; PERYÖN önceki dönem başkanı ve mevcut dönem Uluslararası ilişkiler temsilcisi Yigit Oguz Duman'ın interaktif sunumuyla tanıtıldı. WFPMA Başkanı Pieter Haen törende yaptığı konuşmada temanın İK'nın organizasyondaki birleştirici rolüne de dikkat çektiğini vurguladı. Haen, 2016 kongresinin PERYÖN ev sahipliğinde İstanbul'da yapılmasından duyduğu memnuniyeti ise şöyle ifade etti: "WFPMA olarak bir sonraki dünya kongresini Türkiye'de, İstanbul'da gerçekleştireceğimiz için son derece mutlu ve heyecanlıyız. 'İnsanları buluşturmak dünyayı birleştirmektir' temasıyla kongreyi dünyada, Asya ve Avrupa'yı birbirine bağlayan bir şehir olan İstanbul'dan başka herhangi bir yerde gerçekleştirmeyi düşünemezdik. Bu simgesel değer, dünya çapında İK camiasına dâhil olan bütün insanlar için de çok anlamlı. İstanbul, yıllardır dünyanın bütün farklı kültürlerine ve alt yapılarına ait birçok konuğa ev sahipliği yapmış bir şehir. Şehrin tümüyle açık, farklı, dinamik ve kozmopolitan atmosferi birçok fırsatı beraberinde sunuyor. Hiçbir İK profesyoneli, bu altın fırsatı kaçırmaz. İstanbul'da, dünyanın en iyi buluşma yerinde görüşmek üzere."

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Dünya İnsan Yönetimi Profesyonelleri 2016'da İstanbul'da Buluşacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement