Öğrenciler Gaziantep İçin Okul Tasarlayacak - Son Dakika
Güncel

Öğrenciler Gaziantep İçin Okul Tasarlayacak

Öğrenciler Gaziantep İçin Okul Tasarlayacak

İzocam Multi Konfor Binalar Öğrenci Yarışması'nın 2014 yılı konusu Gaziantep'te Ekokent Projesi içerisinde bir ilkokul tasarımı olarak belirlendi.

22.08.2013 01:36  Güncelleme: 12:31

İzocam tarafından 14 yıldır düzenlenen Üniversite Öğrencileri Yalıtım yarışması 2010 yılından beri Isover Multi Konfor Binalar Öğrenci Yarışması ile koordineli olarak yürütülüyor. Her yıl çok sayıda farklı ülkenin, mühendislik ve mimarlık fakültelerinde öğrenim gören lisans ve yüksek lisans öğrencilerinin katıldığı yarışma için belirlenen içerik kriterlerine uygun tasarımlar yapan öğrenciler projeleri ile birincilik için mücadele veriyor. Multi Konfor Binalar Öğrenci Yarışması, enerji verimliliği ile farklı konfor boyutları üzerine geliştirilen fikirleri yaymayı ve geleceğe taşımayı hedefliyor. İki aşamada yapılandırılan yarışmanın Türkiye'deki ulusal ayağı İzocam tarafından düzenleniyor. Her ülkede dereceye giren en iyi üç proje Isover evsahipliğinde düzenlenen uluslararası aşamada yarışmaya hak kazanıyor.

Türkiye'de İklim Eylem Planı, Sertifikalı Pasif Ev gibi çevreci projelere imza atan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin Ekolojik bir kent kurma yönündeki planları ve bu hedeflere hızlı bir şekilde ulaşmak için yaptığı çalışmalar ilgi görmeye devam ediyor. İzocam, Isover ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi işbirliği içersinde yapılan hazırlıklar sonunda 2014 yılında gerçekleştirilecek 14. İzocam Multi Konfor Binalar Öğrenci Yarışmasında öğrencilerin, Gaziantep'te bir ilkokul tasarlaması ve uluslararası aşama sonunda birincilik alan projenin Ekokent yerleşim alanında hayata geçirilmesi planlandı.

Bugüne kadar farklı ülkelerin değişik konseptteki yerleşim alanları içerisinde bina ve çevre düzenlemeleri üzerine projeler geliştiren öğrenciler, bu kez bir ilkokul tasarımı üzerine çalışacak. Okul projesi, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen ve 200 bin kişilik yaşam alanına sahip yeni Ekokent Projesi içerisinde geliştirilecek. Yarışmaya katılan öğrencilerden; Ekokent Projesi içerisinde, klasik öğeleri modern eğitim ile birleştiren, 6-10 yaş arasındaki 400 ila 600 öğrenciyi barındırabilecek bir okulu projelendirmeleri beklenecek.

Yenilenebilir enerji kaynakları, binalarda enerji verimliliği ve Multi Konfor standartlarında yapılar üzerine kurgulananan yarışmada, her yıl enerji ön planda tutularak açıklanan farklı yarışma konuları ile farklı bina konseptleri, dünya üniversitelerinin mimarlık ve mühendislik fakültelerinde eğitim gören öğrenciler tarafından projelendiriliyor. 2013 yılında ulusal aşamaya Uzakdoğu'ya kadar uzanan farklı ülkelerdeki 100'ü aşkın üniversiteden 1000'den fazla öğrenci kayıt yaptırdı. 25'in üzerinde ülkeden mimarlık ve mühendislik öğrencilerinin katılımının beklendiği 2014 yılı İzocam & Isover Multi Konfor Binalar Öğrenci Yarışması uluslararası finali Mayıs ayı sonlarında gerçekleştirilecek. Yarışma takvimi 2013'ün Eylül ayında İzocam tarafından duyurulacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Öğrenciler Gaziantep İçin Okul Tasarlayacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement