Dürüst Ol Avrupa! - Son Dakika
Güncel

Dürüst Ol Avrupa!

Dürüst Ol Avrupa!

Erdoğan'dan AB'ye sert mesajlar

21.01.2015 11:10

Cumhurbaşkanı Erdoğan AB'ye yüklendi, tıkanan enerji faslını hatırlatarak 'Nerede tıkandık, söyleyin? Cevap veremiyorlar. Nabucco dediler, yapamadılar. TANAP akacak. Dürüstlük önemli' dedi

Enerji Uzmanları Derneği ve EPDK tarafından düzenlenen 'Enerji Piyasaları Zirvesi' Ankara'da yapıldı. Zirveye Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın yanı sıra Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, bakanlar, milletvekilleri ve sektör temsilcileri katıldı. Erdoğan konuşmasında şu mesajları verdi:

Petrolümüz, doğalgazımız maalesef oldukça sınırlı. Türkiye zengin enerji kaynaklarına sahip coğrafyalarla, ihtiyaç duyan ülkeler arasındaki köprüdür. Enerji kaynaklarının güvenli, istikrarlı geçişini sağlamak en az bu kaynaklara sahip olmak kadar öneme sahiptir.
cevap veremediler

Enerji en çok adaletsizlik yaşanan imkanlardan biridir. Dünyada 1,3 milyar insan elektrikten mahrum. Afrika'da 800 milyonun elektrik tüketimi, ABD'de New York'un tüketimi kadar.

Bunu dünya gündemine getirmeye kararlıyız. Enerji, elde edilen kaynağın yıkım değil, barışa hizmet etmesi için çalışacağız. Irak'ta yaşanan sıkıntılar sebebiyle zaman zaman duran Kerkük, Yumurtalık boru hattını yeniden işler hale getirdik. Güneygaz koridorunun temelini Bakü'de attık. Şimdi yeni projeleri hayata geçirme hazırlığındayız. TANAP'ın projesinin temelini Mart ayında atıyoruz. 2018'de gaz akışını başlatmayı hedefliyoruz. AB üyelik fasıllarından tıkanan birinin enerji olmasını da manidar bulduğumu söyleyeyim. Nerede tıkandık, söyleyin? Cevap yok. Aynen diğer konularda olduğu gibi. Nabucco dediler, yapamadılar. Geldi, geçti. TANAP akmaya başlayacak ama onlar hala bakmaya devam edecek mesele bu. Dürüst olmak gerekiyor, samimi olmak gerekiyor.

Türkiye'nin AB sürecinde başardığı, hallettiği fasıllar konusunda, biz bu fasıl için hazırız dediği anda AB, biz onu 2,3 ayda önlerine getirir, koyarız. Türkiye buna hazır ama onlar değil. Biz hedeflerimiz doğrultusunda ilerlemeye devam edeceğiz. Bizimle olan her ülkenin, kurumun kazançlı çıkacağından kimsenin kuşkusu olmasın.

KOÇ İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, enerji toplantısında en öne çıkan işadamlarından biri oldu. Koç, "Koç topluluğunun cirosunun yarısının enerji işlerinden geldiği doğrudur" dedi.

İŞ ADAMLARI KOŞARAK GELDİ

Mustafa Koç'un dışında Güler Sabancı, Ahmet Nazif Zorlu, Nihat Özdemir ve OMV Group CEO'su Gerhard Roiss de katılımcılar arasındaydı.

Uğur BECERİKLİ

Kaynak: Aksam.com.tr

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement