Ece Saygun: Bizim Çığlığımız 7 Ay Sonra Duyuldu - Son Dakika
Güncel

Ece Saygun: Bizim Çığlığımız 7 Ay Sonra Duyuldu

Ece Saygun: Bizim Çığlığımız 7 Ay Sonra Duyuldu

Ergin Saygun'un kızı Ece Saygun, babasının tahliye edilmesinin cezaevinde yatan diğer hasta mahkumlara umut ışığı olduğunu söyledi.

11.02.2013 16:42  Güncelleme: 16:35

Orgeneral Ergin Saygun'un kızı Ece Saygun, babasının tahliye edilmesinin cezaevinde yatan diğer hasta mahkumlara umut ışığı olduğunu belirterek, "Bizim yaşadıklarımızı kimse yaşamasın. Bizim çığlığımız 7 ay sonra duyuldu. Bu babamın üçüncü kalp ameliyatı ve biçim için bir mucize gerçekleşti. Hasta olan insanların serbest bırakılması gerekir" dedi.

Ece Saygun, geçirdiği açık kalp ameliyatı sonrasında Mehmet Akif Ersoy Hastanesi Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yoğun bakımda tutulan babası emekli Orgeneral Ergin Saygun'un sağlık durumuyla ilgili olarak son bilgileri basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Saygun, babasının sağlık durumunun iyiye gittiğini ifade ederek, "Üç gündür çok şükür yüzümüz gülüyor. Bu sabah süt ve çorba içti. İlk defa ayağa kaldırdık ve yaklaşık 50 adım attı. Çok üzün sürdü yürümesi ama toparlayacak inşallah. Neyi hatırlayıp neyi hatırlamadığını konuşuyoruz. Ben şuan hayal aleminde gibiyim.Yoğun bakımdaki ilk gün yanına girdiğimi şuan hatırlamıyor. Çok zordu bizim için ve bir mucize gerçekleşti. Çok zor günler geçirdik ve umuyorum ki kimse bizim yaşamadıklarımızı yaşamasın. Şuan da çok tartışılıyor. Hasta olan insan hastadır. Bunun tutuklusu hükümlüsü olmaz. Ameliyattan çıktıktan sonra herkes aynı yatakta yatıyor, herkes eşit. Hasta insanlara özgürlük diliyorum. Bazen çok geç olabiliyor. Bizim için çok geç olmuştu. Babam hiç uyanamayabilirdi, komada uyanabilirdi. Bizim yaşadıklarımızı umarım kimse yaşamaz. Bizim çığlığımız babam özelinde çok güzel duyuldu. Diliyorum ki bütün hastalar için bu çığlık duyulmaya devam eder. Bizim çığlığımız 7 ay sonra duyuldu. Bu babamın üçüncü kalp ameliyatıydı. Hasta olan insanların zaten serbest bırakılması gerekir. Umarım bu durum bir umut olur ve hasta olanlar bir an önce tahliye edilir. Cezaevi şartlarında o insanların bakımı çok zor yaşaması da çok zor" dedi.

"'EVE GİDECEĞİZ DAHA YAPACAK ÇOK İŞİMİZ VAR' DİYOR"

Babası ameliyata girmeden önce tesbihini alan ve elinden bir an olsun düşürmeyen Ece Saygun, "Tesbihi ne zaman babanıza teslim edeceksiniz?" sorusuna "Bugün yanına girdiğimde iyi olduğunu ve artık tesbihini almak istediğini söyledi. Ama vermem, bu hastaneden birlikte çıkacağız ve şurada sizlerle röportaj yaparken kendisine bu tesbihi vereceğim" diye yanıt verdi.

Ece Saygun, tedavisine yoğun bakımda devam edilen emekli Orgeneral Ergin Saygun'u ameliyattan sonra Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ziyaretiyle ilgili olarak yapılan eleştiriler için, 'Vardiya Bizde' platformunun kendilerine verdiği desteğin çok önemli olduğunu, Silivri ve Hasdal'dan gelen destekler için de çok mutlu olduğunu dile getirdi.

Babasını her ziyaret ettiğinde her ziyaret edişinde duygulandığını kaydeden Ece Saygun, "Daha çok birbirimize moral veriyoruz. Bana 'Eve gideceğiz daha yapacak çok işimiz var' diyor. Çok entresan bir şey; hiçbirşeyi hatırlamazken bu günün 11 Şubat olduğunu biliyor.

Bugün bizim için kara gün diye tabir ettiğimiz bir gün yani 11 Şubat. Balyoz davasında kapıların babalarımızın yüzüne kapatılarak tutuklandıkları günün yıldönümü. Bu nedenle tutuklu amcalarımızı selamlayarak başlamak istiyorum. Sabahtan itibaren Silivri'den gönderdikleri fakslarıyla ve eşleri gelerek, destek oldular. Hepsini alana kadar da mücadelemiz devam edecek. Herkes için adalet diye yola çıktık ve herkes için adalet diye devam edeceğiz" dedi.

Öte yandan Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Bekir Kalyoncu'nun da Saygun'un ailesini arayarak geçmiş olsun dileklerini ilettiği öğrenildi.

(BB) - İstanbul/ Küçükçekmece

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ece Saygun: Bizim Çığlığımız 7 Ay Sonra Duyuldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement