Valinin Dili Sürçtü: Damak Tadının Rezaletini Gördüm - Son Dakika
Güncel

Valinin Dili Sürçtü: Damak Tadının Rezaletini Gördüm

Valinin Dili Sürçtü: Damak Tadının Rezaletini Gördüm

Edirne Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün düzenlediği Trakya Ev yemekleri Yarışması'na etlilerde 15, hamur işlerinde 30, tatlılarda ise 37 yemek katıldı.

18.06.2014 20:14  Güncelleme: 10:16

Edirne Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün düzenlediği Trakya Ev yemekleri Yarışması'na etlilerde 15, hamur işlerinde 30, tatlılarda ise 37 yemek katıldı. Tarihi Kervansaray Oteli bahçesinde düzenlenen yarışmada üzerlerine numaralar verilen yemekleri beşer kişilik jüri üyeleri tadarak değerlendirmeye aldı.

Bu sırada puanlamayı bekleyen çok sayıda kadın, yemeklerin bulunduğu masalara gelerek yemeklerden almaya başladı. Kısa sürede tüm kadınlar masaların etrafına toplandı. Yemeklerden alıp yiyebilmek için birbirleriyle yarışan kadınlar, kısa sürede yemekleri tüketti.

VALİ, LEZZETİ YERİNE 'REZALETİNİ' DEDİ

Yarışma Yemek yarışmasına dereceye girenlere ödül vermek davet gelen Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, kısa bir süre önce kente göreve başladığını hatırlatarak, 'Bu güzel çatıda, bu güzel çatının gölgesinde Edirne'de damak tadını tattıran damak tadının, rezaletini gösteren yemeklerin olduğunu şu 12 günlük süre içerisinde anlamış bulunuyorum' dedi. Vali Şahin'in lezzetleri yerini şaşırıp 'rezaletini' kelimesini kullanması yarışmacılar arasında şaşkınlık yaratırken, hatasını fark edemeden Vali Şahin konuşmasını tamamladı.

DERECEYE GİRENLERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ

Yarışmada yapılan değerlendirmenin ardından etliler ve tatlılarda Hatice Erdem Cevizli'nin un helvası, hamur işlerinde Nahide Loça'nın tavukgöğüslü sultan böreği ile etli yemekler kategorisindeki Safiye Keke'nin Bıldırcın etli Rumeli lokması yemeğiyle birinci oldu.

Yarışmada dereceye girenlere ödüllerini Edirne Valisi Dursun Ali Şahin verirken, üç kategori de ilk üçe girenlere Edirne Belediyesi'nden küçük altın, Trakya Birlik'ten kepçe figürlü plaket ve Kırkpınar eski ağası Alper Yazoğlu tarafından tencere takımı verildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Valinin Dili Sürçtü: Damak Tadının Rezaletini Gördüm - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement