Edirne - ?sınırlar Açıldı? Söylentisi Suriyelileri Sevindirdi - Son Dakika
Güncel

Edirne - ?sınırlar Açıldı? Söylentisi Suriyelileri Sevindirdi

Edirne - ?sınırlar Açıldı? Söylentisi Suriyelileri Sevindirdi

Suriyelilerin Er Meydanı'nda umutlu bekleyişi sürüyor (ek) 'SINIRLAR AÇILDI' SÖYLENTİSİ SURİYELİLERİ SEVİNDİRDİ Avrupa ülkelerine gitme umuduyla 9 gündür Edirne Sarayiçi mevkiinde bulunan yaklaşık 1500 sığınmacı, sosyal paylaşım sitelerin de ki 'Avrupa sınırları Suriyelilere açıldı' söylentisi üzerine büyük sevinç yaşadı.

23.09.2015 23:26

Suriyelilerin Er Meydanı'nda umutlu bekleyişi sürüyor (ek)

'SINIRLAR AÇILDI' SÖYLENTİSİ SURİYELİLERİ SEVİNDİRDİ

Avrupa ülkelerine gitme umuduyla 9 gündür Edirne Sarayiçi mevkiinde bulunan yaklaşık 1500 sığınmacı, sosyal paylaşım sitelerin de ki 'Avrupa sınırları Suriyelilere açıldı' söylentisi üzerine büyük sevinç yaşadı. Kırk çeşme mevkiinde toplanan 200 kadar sığınmacı Türkiye'ye teşekkür eden sloganlar atarak Avrupa sevinci yaşadı. Arkadaşlarının omuzlarına çıkarak sloganlar atan grup birbirlerine sarılarak sevindi. Kısa sürede söylentilerin gerçek olmadığını öğrenen sığınmacılar hayal kırıklığı yaşadı. Suriyeli Muhammed Ali, "Sınırların açıldığı söylendi, herkes bunun çok sevindi. Ama tam olarak doğru olduğundan emin değiliz. İnşallah doğrudur ve gideriz" dedi.

EMNİYET MÜDÜRÜ DE YALANLADI

Avrupa Birliği (AB) Liderler Zirvesi'nden sınırların açılacağına dair müjdeli haber bekleyen sığınmacıları uyaran Edirne Emniyet Müdürü Armağan Adnan Erdoğan, megafonla söylentilerin yalan olduğunu ve inanmamaları gerektiğini söyledi. Konuşması tercüman aracılığıyla Arapça'ya çevrilen Erdoğan, "Sosyal medya üzerinden yayılan yalan haberlere inanmayın. İnsanlar kendi çıkarları için sizi kandırmaya çalışıyor. Daha önce söylediğimiz gibi gitmek isteyenler, istedikleri illere gönderilecekler" diye konuştu.

SEVGİLİSİYLE KAÇARKEN ANNESİNE YAKALANDI

Avrupa ülkelerine gitme umuduyla 9 gündür Edirne'de bulunan Suriyeli sığınmacılar arasındaki Heval isimli 15 yaşındaki genç kız, bekledikleri Sarayiçi mevkiinde tanıştığı erkek arkadaşıyla İzmir'e gitmek istedi. Sığınmacılar için Edirne Emniyet Müdürlüğü tarafından tahsis edilen otobüse binen Heval ve erkek arkadaşı, genç kızın annesi tarafından fark edildi. Çevredekilerin yardımıyla Heval ve erkek arkadaşı otobüsten indirilirken, Suriyeli anne sinir krizi geçirdi. Sarayiçi'nde hazır bekletilen ambulansa alınan anne tedaviye alınırken, Suriyeli genç kız ile kaçmak istediği belirtilen sığınmacı erkek ise kalabalıktan faydalanarak kaçtı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Edirne - ?sınırlar Açıldı? Söylentisi Suriyelileri Sevindirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement