Edirne Trakya'nın 'Sarı Gelini' Çiçeklerini Açtı - Son Dakika
Güncel

Edirne Trakya'nın 'Sarı Gelini' Çiçeklerini Açtı

Trakya'nın 'Sarı Gelini' çiçeklerini açtıTRAKYA çiftçisinin 'Sarı Gelin' olarak adlandırdığı altın değerindeki bitkisi ayçiçek tohumları çiçek açtı.

03.07.2018 11:22

Trakya'nın 'Sarı Gelini' çiçeklerini açtı

TRAKYA çiftçisinin 'Sarı Gelin' olarak adlandırdığı altın değerindeki bitkisi ayçiçek tohumları çiçek açtı. Ovalara sarı-yeşil manzaraya bürünürken, Edirne Ziraat Odası Başkanı Cengiz Yorulmaz, Edirne'de 1 milyon dönümün üzerinde ekilen ayçiçeğin son yağışların ardından çok iyi duruma geldiğini ifade ederek, rekor verim beklediklerini söyledi.

Trakya çiftçisinin en büyük gelir kaynaklarından biri olan ayçiçek tarlalarında tohumlar boy verdikten sonra sarı çiçek açarken, ovalar eşsiz bir manzaraya büründü. Edirne Ziraat Odası Başkanı Cengiz Yorulmaz, kent genelinde 1 milyon dönümün üzerinde ayçiçek ekildiğini belirterek, son yağışların ardından rekor verim beklendiğini söyledi. Sağanak yağmurların buğday hasadını geciktirdiğini ve rekoltede düşüş yaşandığını kaydeden Yorulmaz, ayçiçeğinde ise sevindirici bir şekilde verimin yükseldiğini söyledi. Yorulmaz, "Ayçiçeğinde son hafta iyi yağışlar aldık. Çiftçiler yağışlara sevinenlerde var üzülenler de var. Çünkü yağışlar halen tarlada hasat edilmeyen buğdayın verimini düşürdü. Ayçiçek içinde ise iyi oldu, verim arttı. Rekolte ayçiçeğinde yüksek olacak, çünkü iyi yağışlar gördü. Buğdayda verim sıkıntısı var ama ayçiçekle bunu telafi edeceğiz. Bu zamanlarda dolu yağışından korkuyoruz. Ayçiçek de rekor bir yıl olacağını düşünüyorum. 200 bin dönümü merkez ilçede olmak üzere kent genelinde 1 milyon dönüm ayçiçek ekili. 1 milyon 600 bin dönümde buğday ekili durumda. Ayçiçek çiçekler açtı, açacaklar var. Ayçiçek fiziki olarak çok iyi durumda" şeklinde konuştu.

DOĞAL FOTOĞRAF STÜDYOSU

Ayçiçek tohumlarının boy vermesinin ardından çiçek açması Trakya'da ovaları sarıya boyadı. Yol kenarında bulunan ayçiçek tarlaları adeta doğal fotoğraf stüdyosuna dönerken, tarlalara girenler sarı-yeşil manzara da bol bol fotoğraf çektirdi.

Edirne Trakya\'nın \'Sarı Gelini\' Çiçeklerini Açtı
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Edirne Trakya'nın 'Sarı Gelini' Çiçeklerini Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement