Edirne Valisi Günay Özdemir, "Doğal arıtmanın maliyeti düşük. Asıl amacımız sahillerimizi, Saros Körfezi'ni temiz hale getirmektir." dedi.
Kemalköy'deki doğal arıtma tesisinde incelemelerde bulunan Özdemir, Trakya ve Edirne'nin çevre konusunda hassas yerlerden olduğunu anlattı.
Özdemir, "Yıllardır biliyorsunuz bölgemiz Ergene'den dolayı Türkiye ve dünya gündemindeydi. Son yıllarda yine bu konuyla ilgili özellikle devletimizin de hükümetin de Ergene'nin temizlenmesi ile ilgili ciddi bir çalışması vardı. Bizde arıtma konusunda Türkiye'de, dünyada ve daha önce çalıştığımız yerlerde uyguladığımız sistemi Edirne'de uygulamak istedik." dedi.
Kentte sahil bölgelerinde çalışma yaptıklarını dile getiren Özdemir, şöyle konuştu:
"Biyolojik arıtmanın ciddi bir maliyeti var. Doğal arıtmanın maliyeti düşük. Asıl amacımız sahillerimizi, Saros Körfezi'ni temiz hale getirmektir. Bunun için çok daha ucuza ve işletme maliyeti ucuz olan bir tesis yaptık. Göreve geldiğimden itibaren bunu Edirne'ye yakın bir köyde denemek istedik. Toplam 45 bin liraya mal oldu. Bunu bütün köylerimizde uygulamak istiyoruz. Genelde köylerimizdeki kanalizasyonlar tarım için sulanan alanlara akıyor. Biz bölge açısından arıtma ile yetiştirdiğimiz ürünlerin sağlıklı olmasını istiyoruz."
Edirne İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Muhammet Öztürk de doğal arıtma tesisindeki bitkilerin arıtmayı sağladığını, arıtılan suyun da temiz şekilde tarımda kullanılması amacıyla köyün deresine aktığını belirtti.
Köy ekmeği
Daha sonra köy kahvehanesindeki hazırlanmış masaya oturan Vali Özdemir, kutu meyve suyu ve kuru pasta ikramını görünce, "Köyün yöresel ürünü yok mu?" diye sordu.
Bunun üzerine köy sakinleri heyete, evlerinden getirdikleri meşhur Kemalköy ekmeğini ikram etti.
Son Dakika › Güncel › Edirne Valisi Özdemir Açıklaması - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?