Ediz İçin Çekilen Belgeselin Galası Yapıldı - Son Dakika
Güncel

Ediz İçin Çekilen Belgeselin Galası Yapıldı

Ediz İçin Çekilen Belgeselin Galası Yapıldı

Kalp krizi sonucunda yaşamını yitiren Eskişehirsporlu futbolcu Ediz Bahtiyaroğlu için Kalplerden Cennete adlı belgesel filmin galası yapıldı.

15.05.2013 16:08  Güncelleme: 16:29

Geçirdiği kalp krizi sonucunda yaşamını yitiren Eskişehirsporlu futbolcu Ediz Bahtiyaroğlu için taraftarların sergilediği koreografinin hazırlanışını anlatan Kalplerden Cennete adlı belgesel filmin galası yapıldı.Eskişehirsporlu Ediz Bahtiyaroğlu 4 Eylül 2012 tarihinde Eskişehir'in Batıkent Mahallesi'ndeki evinde geçirdiği kalp krizi sonucunda yaşamını yitirdi. Taraftarlar 26 yaşında ölen Ediz Bahtiyaroğlu için koreografi hazırladı.

Kırmızı-siyahlı takımın taraftarları Ediz için hazırladıkları koreografiyi, 16 Eylül 2012 tarihinde Atatürk Stadyumu'nda oynanan Eskişehirspor-Gençlerbirliği maçında sergiledi.

BELGESEL FİLM ÇEKTİLER

Eskişehirsporlu taraftarların koreografi hazırlayışını yönetmen Mustafa Çağlar İlim, Yardımcı Yönetmen Ali Karakuş ve Görüntü Yönetmeni Ahmet Mert Yavuz 8 ay süren çalışmayla Kalplerden Cennete adlı belgesel filme çekti.

Kalplerden Cennete adlı filmin galası dün akşam Eskişehir'deki Zübeyde Hanım Kültür Merkezi'nde yapıldı. Yönetmen Mustafa Çağlar İlim, film gösterimi öncesinde gazetecilere yaptığı açıklamada Ediz'in genç yaşta ölümü hepimizi üzdü. Taraftarlar bunun üzerine bir koreografiye girişti. Biz de bu anı ölümsüzleştirmek için belgesel çektik. Çalışmalarımız 8 ay sürdü. Çok uğraştık ve zor koşullarda çalıştık diye konuştu.

Yönetmen Yardımcısı Ali Karakuş da 8 aylık süreçte çok çaba sarf ettik. Ediz'i ölümsüzleştirebileceğimizi başarabildiğimize inanıyorum dedi.

Filmin Görüntü Yönetmeni Ahmet Mert Yavuz, 8 ay süren çalışmanın ardından belgeseli hazırladıklarını söyledi. Yavuz, Tribündeki taraftarın özverisi, kendilerinden kattıkları şeyler oldu. Çünkü Ediz'in ölümü çok büyük bir yara açmıştı taraflarda. Ediz'in ölümü, içlerinde hissettikleri acıyı kapatmak adına yaptıkları şeyi güzel bir anlatımla, kalifiye işle verebilmek için çok çaba sarf ettik diye konuştu.

KALBİ DÜNYANIN EN TEMİZ İNSANLARINDAN BİRİYDİ

Kalplerden Cennete adlı belgesel filmin galasını izlemeye gelenlerden Eskişehirspor Kulübü Başkanı Halil Ünal da basın mensuplarına Emeği geçen arkadaşlara teşekkür ediyorum. Genç yaşta kaybettiğimiz arkadaşımız Ediz nur içinde yatsın. Dünyalar iyisi bir kardeşimizdi. Kalbi dünyanın en temiz insanlardan biriydi. Ediz'in adını Atatürk Stadyumu'nda Açık Tribüne verdik. Yeni yaptığımız ve 15 güne kadar açılışını yapacağımız tesise de Ediz Bahtiyaroğlu adını vereceğiz. Ediz'in adını taşıyan bir okul da yaptıracağız. Bunun için Milli Eğitim Müdürlüğü'nden bize yer bekliyoruz. Ediz'i bu şekilde yaşatacağız. O ölmedi, kalbimizde yaşıyor şeklinde konuştu.

Filmin galasını Eskişehir Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Eskişehirspor Kulübü Başkanı Halil Ünal, Teknik Direktör Ersun Yanal, Eskişehirsporlu futbolcular, devlet eski bakanı İbrahim Yaşar Dedelek, Eskişehirspor'un eski takım kaptanlarından Prof.Dr. Fethi Heper, Ediz'in ağabeyi Engin Bahtiyaroğlu ile çok sayıda kişi izledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ediz İçin Çekilen Belgeselin Galası Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement