Ege Üniversitesi Öğrencilerinden Lösemi Hastaları İçin Kısa Film - Son Dakika
Güncel

Ege Üniversitesi Öğrencilerinden Lösemi Hastaları İçin Kısa Film

Ege Üniversitesi Radyo TV Sinema son sınıf öğrencilerinin Lösemi hastalığına dikkat çekmek için çektikleri kısa film Kuşadası Belediyesi ve Ticaret Odasının destekleriyle Kuşadası'nda tamamlandı.

28.10.2015 17:34

"TUT ELİMDEN" Adlı kısa Film Çok yakında Ulusal ve Uluslararası düzeyde toplumun her kesiminde izleyiciyle buluşarak ve Lösemi hastalığı hakkında daha sağlıklı bilgiye erişim sağlanacak.

Genç yönetmen Ali Ceylan Projenin hedefi Lösemi hastalığına dikkat çekmek ve toplumsal duyarlılık oluşturmak için gerçekleştirildi. Yönetmenliğini Şifa Çelik ve Mehmet Ali Ceylanın yaptığı kısa Filmde İstanbul'dan gelen profesyonel oyuncular gönüllü olarak görev aldıklarını söyledi.

Eylem Demir, Ercüment Balakoğlu, Gülçin Üstüntaş, Deniz Özerman, Yüksel Molla, Özgür Yelaldı Uslu, Neva Uslu, Ecenaz Kaya, Ömer Özmen, Güngör Yıldırım, Tuğba Can, Kemal Rafet Gücoğlu gibi oyuncular ise toplumsal duyarlılık gerektiren böyle filmde oynamak bizi oldukça duygulandırdı severek görev aldık dediler.

Diğer yönetmen Şifa Çelik ise "Toplumumuzda çoğu kesim tarafından yanlış algılanan bu nedenle duyarlılık yaratmada yetersiz kalınan hastalık hakkında bilgileri doğru bir şekilde anlatma insanları bilinçlendirmeye yönelik misyonu hedeflendi. Kısa Filmin yakın zamanda Ulusal ve Uluslararası bir çok festival ve yarışmada izleyici ile buluşacağı ifade edildi" dedi.

Gerek yerel düzeyde, gerekse Uluslararası birçok firmalar, özel gün ve toplantılar, sempozyumlar, hastaneler belediyeler, dernek ve Vakıflar da iş birliği yaratılarak ulaşabileceği en geniş mecralarda gösterilmeye çalışılacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Ege Üniversitesi Öğrencilerinden Lösemi Hastaları İçin Kısa Film - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement