Eğitim Sen Diyarbakır Şubesi üyeleri, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Şahin Demirkol'un sendika üye öğretmenlere yönelik hakaret iddiasına ilişkin basın açıklaması yaptı. Yenişehir İlçesi Ofis semtinde bulunan AZC Plaza önünde açıklama yapan Eğitim Sen üyeleri, "Şahin Demirkol görevden alınsın", "Öğretmenler seni zaten tanıyor, bundan sonra halkta tanıyacak", "Küfürbaz Şahin Demirkol'u istemiyoruz" yazılı dövizler açtı.
DEMİRKOL'A BÜYÜK TEPKİ
Açıklama yapan Eğitim Sen Diyarbakır Şube Başkanı Kasım Birtek, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Şahin Demirkol'un 8 Ekim günü İMKB 75. Yıl YİBO'ya gittiğini ve bu sırada okulda olan ancak yönetim odasında bulunmayan müdür yardımcılarına yönelik "p.z...k" ifadesini kullanarak, hakaret ettiği iddiasında bulundu.
Birtek şöyle devam etti: 8 Ekim'de İMKB 75. Yıl YİBO'ya giden İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Şahin Demirkol, o sırada okulda olup ta yönetim odasında olmayan okul müdür yardımcılarına yönelik 'Nerde bu p.z...k görevlerini yapmıyorlarsa gitsinler. Başka p… gelsin' şeklinde ahlaka sığmayan sözler sarf etmiştir. Müslümanlık'tan çokça dem vuran bu zat 'p.z...k'ya anlamını bilmeyecek kadar cahildir. Ya da arkasındaki cemaatlere güveniyordur"
Birtek, konuya ilişkin Milli Eğitim Müdürlüğü ile görüştüklerini ancak Demirkol hakkında halen bir işlemin yapılmadığını belirterek, savcılığa suç başvurusunda bulunacaklarını belirtti.
Engin ÖZTÜRK
Son Dakika › Güncel › Eğitim Sen Üyelerinden 'Şahin Demirkol'a Tepki - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.