Eğitimci Yazar Vehbi Vakkasoğlu Siirt Üniversitesinde - Son Dakika
Güncel

Eğitimci Yazar Vehbi Vakkasoğlu Siirt Üniversitesinde

Eğitimci Yazar Vehbi Vakkasoğlu Siirt Üniversitesinde

Eğitimci yazar Vehbi Vakkasoğlu Yeni Ufuklar öğrenci topluluğunun davetlisi olarak Siirt Üniversitesinde Mevlana ve Aşk konulu konferans düzenledi.

18.12.2013 08:35  Güncelleme: 08:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Vehbi Vakkasoğlu'nun konferansını dinlemeye Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Galip Bakır ve Eğitim Fakültesi dekanı Prof. Dr. Mehmet Korkmaz da geldi.

Açılış konuşmasını Yeni Ufuklar Topluluğu başkanı Fatoş Yakar'ın yaptığı konferans Vehbi Vakkasoğlu'nun kürsüye gelmesiyle başladı. Vakkasoğlu Mevlana'nın gönlünün bir derya bir okyanus olduğunu, herkesin kabına göre o deryadan bir şeyler alması gerektiğini ve bu günlerde onun gönlüne çok ihtiyaç duyulduğunu belirtti. Vakkasoğlu Mevlana'nın tevazu sahibi, hoşgörülü, alim ve veli bir sevgi insanı olduğunu, hayatını medresede öğrencileri ile birlikte geçirdiğini söyledi.

Vehbi Vakkasoğlu: "Mevlanada ki aşkın kaynağını Allah sevgisidir. Bu ilahi aşk ile toplumun dibe vurmuşlarına el uzatır. En kötü insanı bile bağışlanmaya ve sevgiye layık görürdü. Hz. Mevlana diyalog işini her dinden her ırktan insanla çok iyi şekilde yapardı. Mevlana bir ayağım Kur-anda diğer ayağım yetmiş iki millette der. Buda onun bu işi ne kadar iyi yaptığını gösterir. O Allah'ı kalp kulağıyla duymamız gerektiğini, dış görünüşe aldanmayıp perdenin arkasını görmemiz gerektiğini söylüyor." dedi.

Program İbrahim Çoban ve ekibinin söylediği ilahi ve ezgilerin ardından sona erdi. İlahi ve ezgilerin ardından da Vehbi Vakkasoğlu'na Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman tarafından plaket ve hediyeler verildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Eğitimci Yazar Vehbi Vakkasoğlu Siirt Üniversitesinde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement