Konferansta, sivil toplum örgütleri, akademisyenler ve şirket temsilcilerinden oluşan çok sayıda katımcı fikirlerini paylaşarak gelecekte eğitim siteminin iş dünyası ve çalışma hayatına nasıl etki edeceği üzerine görüşler verdi.
Arama Konferansında öne çıkan başlıklar arasında gelecekte öğretmenlerin rolünün bilgiyi transfer eden kişilerden ziyade, öğrencilerin daha iyi karar vermelerini güçlendirecek öğrenme metotlarının aktarılması için "koçluk yapan kişiler" olarak konumlanacağı ön görüldü.
Eğitim stratejilerinin belirlenmesinde ise tekil merkezi bir yapıdan ziyade, çok paydaşlı işbirlikçi bir yönetişim yapısının olacağı; müfredat, eğitim kapsamı ve yöntemleri konusunda "sanayi, sivil toplum, veliler, öğretmen ve öğrencilerin" daha çok söz sahibi olacağı belirtildi.
Future Agenda Kurucusu ve Program Direktörü Dr. Tim Jones etkinlik kapsamında; "Future Agenda, Eğitimin Geleceği Arama Konferansı, dünya çapındaki etkinliklerimizin dördüncüsü oldu. Hindistan'da başlayan yolculuğumuzu, Dubai, Hong Kong ve Ekvator'da yaptığımız çalışmalarla geliştirdik. Bugün İstanbul'dan edinilen görüşlerle önümüzdeki günlerde düzenlenecek olan Güney Afrika ve Washington'daki etkinlikler için daha zengin bir bilgi birikimine sahip olduk" diyerek görüşlerini paylaştı.
KSS Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Dinler konferansın sonuçlarını değerlendirerek; "Eğitim, ülkelerin ekonomik ve sosyal olarak kalkınması, daha rekabetçi ve daha inovatif olması için en önemli kriterlerden biri; fakat eğitim sistemi ve iş yerleri arasında bir makas aralığı var. Amacımız Future Agenda gibi platformlarla işbirliği yaparak geleceğin şekillenmesi için paydaşlar arasında etkileşimi artırmayı hedeflemekteyiz." dedi.
Son Dakika › Güncel › Eğitimin Geleceği 'Çok Paydaşlı Olacak' - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?