Ekiplerin Çığdan Kapanan Yolu Açma Mücadelesi - Son Dakika
Güncel

Ekiplerin Çığdan Kapanan Yolu Açma Mücadelesi

Ekiplerin Çığdan Kapanan Yolu Açma Mücadelesi

Muş İl Özel İdaresi'ne bağlı ekipler, çığ nedeniyle kapanan Muş- Diyarbakır karayolunun Kozma Dağı'nı açmak için çaba harcıyor.

16.01.2013 10:38

Muş İl Özel İdaresi'ne bağlı ekipler, çığ nedeniyle kapanan Muş- Diyarbakır karayolunun Kozma Dağı'nı açmak için çaba harcıyor. Kar kalınlığının 4 metreyi bulduğu kesimde çalışarak yolu açmak isteyen karla mücadele ekipleri, yeni bir çığın gelme ihtimali üzerine dikkatli davranıyor.

Muş'a 50 kilometre uzaklıktaki Kozma Dağı'na geçen 6 Ocak'ta çığ düşmesi sonucu Muş-Diyarbakır karayolu ulaşıma kapandı. Muş'tan Diyarbakır'a gitmek isteyenler, bunun üzerine Bitlis karayolunu kullanmaya başladı. Bölgede kar yağışı ve tipinin durması üzerine çalışmaları 12 Ocak günü başlatan İl Özel İdaresi'ne bağlı karla mücadele ekipleri, yolun yeniden ulaşıma açılması için özveri gösteriyor. Kozma Dağı'nda güçlükle ilerleyen ekipler, gelebilecek yeni çığa karşı da dikkatli davranıyor. Yetkililer, "Çığ sanki koca bir dağın tüm karını getirip yola dökmüş. Ortalama 50 kilometre karayolunu bir günde açan 5 iş makinasından oluşan ekip, burada santim santim ilerliyor. Çalışmalar böyle giderse 10 gün sonra yolu yeniden ulaşıma açarız" dedi. - Muş

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ekiplerin Çığdan Kapanan Yolu Açma Mücadelesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement