Ekrem Pakdemirli Yaşamını Yitirdi (2) - Yeniden - Son Dakika
Güncel

Ekrem Pakdemirli Yaşamını Yitirdi (2) - Yeniden

Ekrem Pakdemirli Yaşamını Yitirdi (2) - Yeniden

Eski Başbakan yardımcılarından Prof. Dr. Ekrem Pakdemirli, Manisa'da Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesi'nde yaşamını yitirdi.

31.12.2015 12:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eski Başbakan yardımcılarından Prof. Dr. Ekrem Pakdemirli, Manisa'da Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesi'nde yaşamını yitirdi. 76 yaşındaki Pakdemirli'nin cenazesi 2 Ocak Cumartesi günü İzmir İlahiyat Fakültesi'nde öğlen namazında kılınacak cenaze namazı sonrasında Balçova mezarlığında toprağa verilecek.

Eski Maliye, Ulaştırma Bakanı ve Başbakan Yardımcılarından Anavatan Partili Prof. Dr. Ekrem Pakdemirli 21 Ekim 2015 tarihinden bu yana tedavi gördügü Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Araştırma Hastanesi'nde saat 07.55'de yaşamını yitirdi. Manisa'nın Akhisar İlçesi'ndeki tarlada kendi üretimi olan zeytin toplama aparatının tanıtımı için zeytin üreticileriyle biraraya gelen Pakdemirli, 21 Ekim'de başına traktörün yük kaldırmak için kullanılan parçasının çarpması sonucu ağır yaralandı.

Ambulansla Akhisar Mustafa Kirazoğlu Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Pakdemirli, burada beyin ameliyatı oldu, daha sonra CBÜ Tıp Fakültesi Hafsa Sultan Hastanesi'ne sevk edildi. Pakdemirli CBÜ Hastanesi'nde de iki kez beyin ameliyatı oldu, fakat bilinci açılmadı. Pakdemirli bu sabah kalp durması sonrasında yaşama veda etti.

Eşi Nuran Pakremirli, oğulları eski CBÜ Rektörü Prof.Dr Mehmet Pakdemirli, İngiltere'den gelen doktor oğlu Emre Pakdemirli, oğlu Bekir, kızı Betül Pakdemirli taziyeleri hastane odasında kabul etitler. Taziyeye ilk gelenler CBÜ Rektörü Prof. Dr. Kemal Çelebi, Vestel CEO'su Turan Erdoğan ve üniversite personeli oldu.

Ekrem Pakdemirli'nin oğlu eski CBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli cenazenin Cumartesi güne İzmir İlahiyat Fakültesi Camii'nde öğlen namazından sonra Balçova mezarlığında toprağa verileceğini belirtti. Pakdemirli, babasını kaybetmenin üzüntüsüyle yaptığı açıklamada "Maalesef babamızı, hocamızı kaybettik. Cenazesini cumartesi günü İzmir İlahiyat Fakültesi Camii'nden defnedeceğiz" dedi.

EKREM PAKDEMİRLİ KİMDİR?

1939 yılında İzmir'de doğdu. Orta eğitimini Manisa'da tamamladı. ODTÜ Makine Mühendisliği Bölümü'nü bitirdi. Haziran 1963'de aynı okulda yüksek lisans derecesi aldı. ODTÜ Teorik Fizik Bölümü'nde asistan, bir yıl sonra da Makine Bölümü'nde öğretim görevlisi oldu. Daha sonra 1967 Ağustos ayında Imperial College'da (University of London) doktorasını tamamladı. ODTÜ'de öğretim üyeliği yaptı. Devlet Planlama Teşkilatı'nda grup başkanlığı ve Müsteşar Yardımcılığı, Dokuz Eylül Üniversitesi Rektör Yardımcılığı, Hazine ve Dış Ticaret Müsteşarlığı, Başbakanlık Baş Danışmanlığı ve Merkez Büyükelçiliği görevlerinde bulundu. 18, 19, 20 ve 21. dönemlerde Manisa Milletvekili olarak, Ulaştırma Bakanlığı, Maliye ve Gümrük Bakanlığı, Devlet Bakanlığı ve Başbakan Yardımcılığı yaptı. Pakdemirli, Turgut Özal'a en yakın bakanlar arasında gösterildi. 2003 yılından bu yana, Bilkent, Başkent ve İstanbul Ticaret üniversitelerinde Öğretim Üyesi olarak görev yaptı. Akbank yönetim kurulu üyeliği, Vestel Elektronik A.Ş. Vestel Beyaz Eşya A.Ş adlı özel şirkette Yönetim Kurulu Başkanvekilliği, BİM Birleşik Mağazalar A.Ş. adlı ticari şirkette Yönetim Kurulu Üyeliği ve Çevresel Kimya San. ve Tic. Ltd. Şti. firmasında Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerinde bulundu. 2007 yılından bu yana da Albaraka Türk Yönetim Kurulu Üyeliği yapmaktaydı. SAF GYO ve Ülker Bisküvi A.Ş de bağımsız yönetim kurulu üyeliğinde bulundu. Evli, beş çocuk ve yedi torun sahibi Pakdemirli uçuş merakıyla da biliniyordu. - Manisa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ekrem Pakdemirli Yaşamını Yitirdi (2) - Yeniden - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement