Emekli Astsubaylardan Ankara'da 'Özlük Hakları' Açıklaması: "Emir Veren 8 Tazminat Alırken Bizzat İşi Yapana Sıfır Tazminat Verilmesine Karşıyız" - Son Dakika
Güncel

Emekli Astsubaylardan Ankara'da 'Özlük Hakları' Açıklaması: "Emir Veren 8 Tazminat Alırken Bizzat İşi Yapana Sıfır Tazminat Verilmesine Karşıyız"

Memur Emeklileri Dayanışma Derneği, Ankara’da astsubayların özlük hakları ile ilgili açıklama yaptı. Dernek Genel Başkanı Murat Demirkıran, “Bu bir onur mücadelesidir, sadece para mücadelesi değildir, onurumuzu korumak için buradayız hepimiz” dedi. Dernek adına yapılan açıklamada da “Emir veren 8 tazminat alırken bizzat işi yapana sıfır tazminat verilmesine karşıyız, haklarımızı alana kadar karşı olmaya devam edeceğiz. Haksızlığın, adaletsizliğin bir sınırı olmalı, sınırsız adaletsizliğe karşıyız. Sesimiz duyuluncaya kadar hukuk içinde kalarak mücadelemiz devam edecek” denildi. CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, “Biz o parlamentoda olduğumuz sürece sizin hak, adalet mücadelenizi yapmaya devam edeceğiz. Eğer TSK bir aileyse hepimiz öz evladıyız bu ailenin” diye konuştu.

10.12.2022 17:28  Güncelleme: 18:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Memur Emeklileri Dayanışma Derneği, Ankara'da astsubayların özlük hakları ile ilgili açıklama yaptı. Dernek Genel Başkanı Murat Demirkıran, "Bu bir onur mücadelesidir, sadece para mücadelesi değildir, onurumuzu korumak için buradayız hepimiz" dedi. Dernek adına yapılan açıklamada da "Emir veren 8 tazminat alırken bizzat işi yapana sıfır tazminat verilmesine karşıyız, haklarımızı alana kadar karşı olmaya devam edeceğiz. Haksızlığın, adaletsizliğin bir sınırı olmalı, sınırsız adaletsizliğe karşıyız. Sesimiz duyuluncaya kadar hukuk içinde kalarak mücadelemiz devam edecek" denildi. CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, "Biz o parlamentoda olduğumuz sürece sizin hak, adalet mücadelenizi yapmaya devam edeceğiz. Eğer TSK bir aileyse hepimiz öz evladıyız bu ailenin" diye konuştu.

Memur Emeklileri Dayanışma Derneği, bugün Ankara Ulus Meydanı'nda bir araya gelerek astsubayların özlük hakları ile ilgili açıklama yaptı. Açıklamaya CHP İzmir milletvekilleri Kani Beko ve Murat Bakan, CHP Kırıkkale Milletvekili Ahmet Önal, CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan da destek verdi.

Kani Beko şunları söyledi:

"SİZİ YOK SAYANLARI ÖNÜMÜZDEKİ SEÇİMLERDE BİZ DE YOK SAYACAĞIZ"

"Sizleri buralarda görmekten keyif aldık ama siz buralara kadar gelmemeliydiniz, sizleri buralara kadar getirenleri bir kez daha kınıyorum. Görev, makam, temsil, komutanlık ve kadrosuzluk tazminatı Anayasa'ya aykırı. Anayasa'ya aykırı olan bu konumu dün, bugün ve yarın CHP'li milletvekili arkadaşlarımızla vermeye devam edeceğiz. Eğer bu dönem bütçeden bunu yapamazsak mutlaka hakkınız olan görev, makam, temsil ve komutanlık tazminatını alacaksınız. Sizi yok sayanları önümüzdeki seçimlerde biz de yok sayacağız."

Kendisi de astsubay çocuğu olan Murat Bakan, şöyle konuştu:

"BİZ O PARLAMENTODA OLDUĞUMUZ SÜRECE SİZİN HAK, ADALET MÜCADELENİZİ YAPMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

"Bugün tazminat konusunu biz dile getirdik ve Cumhuriyet tarihinde iddia ediyorum, astsubaylarla ilgili en çok kanun teklifini vermiş milletvekiliyim. Tazminatlarla ilgili kanun teklifimiz Milli Savunma Komisyonu'nda bekliyor. Biz bu mücadeleyi intibaklarla başladık. 2016 yılında bizim mücadelemizle ilk intibaklar oldu. Şimdi hala intibak mücadelesi yapıyoruz. Astsubayın hak, adalet mücadelesi için parlamentoda odanız, kardeşleriniz var. Biz o parlamentoda olduğumuz sürece sizin hak, adalet mücadelenizi yapmaya devam edeceğiz. TSK'de, emniyet, jandarma teşkilatında kimsenin hak mücadelesi diğerinin kaybı değildir. Eğer TSK bir aileyse hepimiz öz evladıyız bu ailenin."

Özgür Ceylan da şu ifadeleri kullandı:

"İKTİDARIMIZDA BÜTÜN SORUNLARI ÇÖZMEYE SÖZ VERİYORUZ"

"Şunu biliyorum ki vatan, Atatürk sevgisinden emekli olunmaz. Sizler aynı zamanda çalışan astsubayların hakları için de buradasınız, biz bunun çok iyi farkındayız. Ordunun bel kemiğisiniz, bütün ordu bizim göz bebeğimiz. Her ne kadar istediğimiz gibi yönetilmese de ülke de ordu da güzel günler geliyor. Bütün sorunların farkındayız. İktidarımızda bütün sorunları çözmeye söz veriyoruz."

Ahmet Önal da şunları dile getirdi:

"İKTİDARA GELDİĞİMİZ İLK GÜN BU PROBLEMLERİN TAMAMINI ÇÖZECEĞİZ"

"İnanın 4,5 yıldır sizlerin her türlü sıkıntısını Meclis'te, komisyon toplantısında sonuna kadar anlatıyoruz. Her türlü ayrıntıyı, yaşadığınız sıkıntıyı biliyoruz, konuyu takip ediyoruz. Ama bir yere kadar getirebiliyoruz, maalesef bir irade bu hakları almanıza engel oluyor. Ne yapılırsa yapılsın şeref, namus sözü veriyoruz, iktidara geldiğimiz ilk gün bu problemlerin tamamını çözeceğiz."

Memur Emeklileri Dayanışma Derneği Genel Başkanı Murat Demirkıran da şunları söyledi:

"BU BİR ONUR MÜCADELESİDİR, SADECE PARA MÜCADELESİ DEĞİLDİR, ONURUMUZU KORUMAK İÇİN BURADAYIZ HEPİMİZ"

"Astsubaylar, Türk ordusunun ve vatanın savunması için gerektiğinde canını ortaya koyan bir toplum kesimidir. Sorunlarımız 1951'den beri çözülmediği için katlanarak büyüdü. Çok sorun var ama birinci sorun tazminat sorunu. Bu bir onur mücadelesidir, sadece para mücadelesi değildir, onurumuzu korumak için buradayız hepimiz. İstikamet Ankara demiştik, istikamet adalet diyeceğiz bu sefer. İstikamet adalet…"

Dernek adına yapılan açıklamayı Levent Urucan okudu. Urucan şunları söyledi:

"EMİR VEREN 8 TAZMİNAT ALIRKEN BİZZAT İŞİ YAPANA SIFIR TAZMİNAT VERİLMESİNE KARŞIYIZ"

"Hiçbir meslek grubu ile sorunumuz yok, her meslekle var olan hiyerarşiye asla karşı değiliz. Hiyerarşinin asalet unvanına dönüşmesine karşıyız. Kendisini şövalye sanıp karşısındaki herkesi değersizleştiren genel sisteme karşıyız. Üst efendi, ast köle değildir. Bombayı imha edene değil bombanın imhası için emir verece tazminat ödenmesine karşıyız. Lojman, ordu evi, askeri kamplardaki bencil, vicdansız paylaşıma karşıyız. OYAK'ın yönetiminin neredeyse tamamının subaylarda olmasına karşıyız. Birlikte operasyona gidip omuz omuza kurşun sıkıp kurşun yedikten sonra sıra özlük haklarına gelince negatif ayrımcılara karşıyız. Silahlı Kuvvetler'in bir kısmına sınırsız eğitim ve gelişim hakkı sağlanırken astsubayın eğitimde bile önüne geçilmesine karşıyız. Emir veren 8 tazminat alırken bizzat işi yapana sıfır tazminat verilmesine karşıyız, haklarımızı alana kadar karşı olmaya devam edeceğiz. Biz bir aileyiz deyip de bize bir kuru ekmek verilirken birilerine ballı börek verilmesine karşıyız. Haksızlığın, adaletsizliğin bir sınırı olmalı, sınırsız adaletsizliğe karşıyız. Dünün Genelkurmay Başkanı, bugünün Savunma Bakanı'nın astsubayları ordu evinde toplayıp asker sözü verdikten sonra yıllardır ölü taklidi yapmasına karşıyız. Sesimiz duyuluncaya kadar hukuk içinde kalarak mücadelemiz devam edecek."

Emekli Astsubaylardan Ankara\'da \'Özlük Hakları\' Açıklaması: "Emir Veren 8 Tazminat Alırken Bizzat İşi Yapana Sıfır Tazminat Verilmesine Karşıyız"
Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Emekli Astsubaylardan Ankara'da 'Özlük Hakları' Açıklaması: 'Emir Veren 8 Tazminat Alırken Bizzat İşi Yapana Sıfır Tazminat Verilmesine Karşıyız' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • haydar cartı: Haklarımızı alacağız. 0 0 Yanıtla

Advertisement