Emekli Bomba İmha Uzmanından Uyarı: "Türkiye'nin Mühimmat Deposu Konusunda Çok Eksikleri Var" - Son Dakika
Güncel

Emekli Bomba İmha Uzmanından Uyarı: "Türkiye'nin Mühimmat Deposu Konusunda Çok Eksikleri Var"

Emekli Bomba İmha Uzmanından Uyarı: "Türkiye\'nin Mühimmat Deposu Konusunda Çok Eksikleri Var"

Sakarya'da yaşayan emekli bomba imha uzmanı Kamuran Tan, Afyon'da 25 askerin şehit olmasına neden olan mühimmat deposu patlamasının "Mühimmat depoları kitle imha silahı tehdidine haline getirilmemelidir."

06.09.2012 16:34

Sakarya'da yaşayan emekli bomba imha uzmanı Kamuran Tan, Afyon'da 25 askerin şehit olmasına neden olan mühimmat deposu patlamasının "Mühimmat depoları kitle imha silahı tehdidine haline getirilmemelidir. Ülkemizin bu konularda çok eksikleri var" derken patlamanın yaşandığı alanın 2 kilometrelik çevresinde patlamamış bombalar olabileceği uyarısını yaptı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğünde 17 yıl bomba uzmanı olarak görev yapan Kamuran Tan Türkiye'de ve Dünya'da ne kadar önlem alınırsa alınsın böyle facialar yaşandığına dikkat çekerek, "Afyon'da ki mühimmat deposunda ki olaya bakıldığında hassas ve sağır diye adlandırılan patlayıcılarla hazırlanmış fabrikasyon bombalar bulunuyor. Bunların taşınması bulundurulması, depolandırılması ve nakilleri belirli kurallar çerçevesinde yapılıyor. Patlayıcı madde depolarına herkes giremez. Bu depolara az sayıda uzman, o işten anlayan görevliler girer. Bu görevliler dahil konunun hassasiyetine hakim oldukları için ilk hatalarının son hataları olduklarını bildikleri ve hatanın telafisi olmayacağı için depoya girmeden önce vücutta ki statik elektriği topraklama yoluyla boşaltıp öyle girmek gerek. Bu bize içeride ki patlayıcıların çok hassas olduğunu, vücuttaki elektrik ile bile patlayabileceğini gösterir. Afyon'da yaşanan olayda bu atlanmış olabilir veya taşıma, depolama esnasında bombaya ait ana patlayıcı bir bölümü yere düşmüş olabilir" dedi.

Tan sözlerine şu şekilde devam etti: "Düne kadar uluslararası kara yolunda patlayıcı depoları vardı. Bakarsanız halen Pamukova ilçesinde karayolunun 50-60 metre ötesinde mühimmat depolanıyor. NATO Petrol Boru hatta aynı zamanda bombadır. Yanında bomba patlatılıyor. Şunu demeye getiriyorum; mühimat depoları kitle imha silahı tehdidine haline getirilmemelidir. Ülkemizin bu konularda çok eksikleri var."

Tan son olarak ise şu uyarıları yaptı: " Bu elem olayı yaşadık. Bundan sonrası çok önemli. Altını çizerek söylüyorum olay yerinin 2 kilometre etrafında ikamet eden insanlar, 15-20 gün çocuklarını bahçeye oyun oynamaya bile çıkarmasınlar. Evlerinin içlerini kontrol etsinler. Patlama esnasında bacadan veya cam basınç etkisinden kırılmadıysa içeriye patlamamış bomba girmiş olabilir. Orada yaşayan vatandaşlarımızı uyarıyorum .Tanımlayamadıkları hiç bir cisme dokunmadan yetkililere haber versinler." - SAKARYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Emekli Bomba İmha Uzmanından Uyarı: 'Türkiye'nin Mühimmat Deposu Konusunda Çok Eksikleri Var' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement