Emekli SAT Komandosu Ekin, Dört Rekor Hedefledi - Son Dakika
Güncel

Emekli SAT Komandosu Ekin, Dört Rekor Hedefledi

Emekli SAT Komandosu Ekin, Dört Rekor Hedefledi

Judo, paraşüt, cimnastik, halter ve yüzme şampiyonu olan emekli Su Altı Taaruz Timi (SAT) komandosu Namık Ekin, bu yıl dört dünya rekoru kırmayı hedeflediğini açıkladı.

02.01.2012 17:50

Judo, paraşüt, cimnastik, halter ve yüzme şampiyonu olan emekli Su Altı Taaruz Timi (SAT) komandosu Namık Ekin, bu yıl dört dünya rekoru kırmayı hedeflediğini açıkladı.

16 Ocak'ta 70 yaşına girecek olan Namık Ekin, Deniz Ticaret Odası Marmaris Şubesi Başkanı Hasan Mengi'yi ziyaret etti. Ekin, fiilen emekliye ayrılmadan önce Guinness tarafından onaylanacak dört rekora daha imza atarak, rekor sayısını 16'ya çıkarmak istediğini söyledi. İstanbul'da Judo Federasyonu'nun desteğiyle 24 saat içinde 6 bin 300 kişiyi sırtına aldıktan sonra yere indirmeyi planlayan Ekin, Marmaris'te kırmayı düşündüğü diğer 3 rekor için de MDTO Başkanı Mengi'den destek istedi.

Ekin, Marmaris'te gerçekleştirmek istediği denemeler arasında en çok su dolu fanusta en uzun süre kalma rekorunu kırmayı arzuladığını söyledi. Ekin, ABD'li ünlü illüzyonist David Blaine'in rekoru 2006'da bir Fransız'dan devraldığını hatırlatarak, "En büyük hedefim, David Blaine'in New York Lincoln Meydanı'na kurulan su dolu bir fanus içinde 7 günlük rekorunu en az 8 güne çıkarmak. 6 aydır bu rekor için çalışıyorum. Marmaris'teki bir meydana konulacak fanus içinde, Blain'in aksine yiyecek ve tuvalet ihtiyaçlarımı yardım almadan gidereceğim. Bir GSM firmasıyla görüşüyoruz. Mümkün olursa yanımda bir de cep telefonu olacak. Su altında telefon görüşmesi yapacağım. Dileyen beni arayabilecek, konuşabilecek. İnanıyorum ki bu deneme çok ses getirecek. Türkiye'nin tanıtımına büyük katkı sağlayacak" dedi. Ağustos 2008'de denediği ancak Yunan engeline takıldığı için kıramadığı suyun altında en uzun süre yüzme rekorunu 70 yaşında ele geçirmeye kararlı olduğunu da kaydeden Ekin, "O dönem Yunan makamları izin vermeyince, mecburen Rodos Adası'ndan değil Türk karasularından itibaren denememe başlayınca, 28 saat yerine ancak 25 saat su altında yüzüp Marmaris'e ulaşmıştım. Bu kez Yunan makamlarının da konuya sıcak baktığını biliyorum. Bu rekoru da kıracağım" dedi. Ekin, son olarak 900 metrekarelik Türk bayrağını, yüzerek Marmaris Körfezi'ne açmayı planladığını belirterek, "16'ncı dünya rekorumu da kırdıktan sonra rekortmenlikten emekli olacağım. Çok sevdiğim Marmaris'e yerleşip, açacağım spor okulunda geleceğin rekortmenlerini yetiştireceğim" dedi.

Şube Başkanı Hasan Mengi de Ekin'in rekor denemeleri için her türlü katkıyı vermeye hazır olduklarını söyledi.

- Muğla/ Marmaris

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Emekli SAT Komandosu Ekin, Dört Rekor Hedefledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement