Emine Erdoğan'dan Kadın Astronota Davet - Son Dakika
Güncel

Emine Erdoğan'dan Kadın Astronota Davet

Emine Erdoğan\'dan Kadın Astronota Davet

G-20 Zirvesi'nde Kadın Astronot ile Görüşen Emine Erdoğan, Astronotu Türkiye'ye Davet Etti

29.06.2010 14:04  Güncelleme: 16:52

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın, G-20 Zirvesi'nin yapıldığı Toronto'da, Kanadalı Kadın astronot Julie Payette ile görüştüğü öğrenildi.

Kanada'nın Toronto kentinde hafta sonu gerçekleşen G-20 zirvesi'nde Başbakan Erdoğan'a eşlik eden eşi Emine Erdoğan'ın, Kanada'nın ilk kadın astronotu Payette ile görüştüğü belirtildi.

İlk kez bir astronotla tanıştığını ve bir kadın astronot ile karşılaşmanın heyecan verici olduğunu belirten Emine Erdoğan, Payatte ile sohbet etti.

Kadın Astronot Payette de uzayda olmanın keyifli olduğunu ve yukarıdan bakıldığında aslında tüm insanların aynı evi paylaştığını dolayısıyla büyük bir aile olduğumuzu ve dünyayı bu nedenle hassasiyetle korumamız gerektiğini belirtti.

Emine Erdoğan da bunun üzerine, bu mesajı tüm dünya ile paylaşması gerektiğini belirterek, bir barış elçisi gibi insanlığın bu konuda bilinçlendirilmesinin çok önemli olduğunu ifade etti.

Kanadalı Astronot Payette, uzay seyahatlerinde toplam 26 gün, 625 saat geçirdiğini hem Rusya'da hem ABD'nin Huston kentinde eğitim aldığını ve çok çeşitli görevlerde bulunduğunu Emine Erdoğan'a anlattı. Uzay mekiğinde çekilen bir fotoğrafını da gösteren Payette, fotoğrafta mekiğin bir penceresinden dünyanın görüntüsünü yer aldığını belirtti.

Başbakan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Türkiye'nin uzaydan çok farklı ve güzel göründüğünü anlatan Kadın Astronot Payette'yi Türkiye'ye davet etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Emine Erdoğan'dan Kadın Astronota Davet - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement