Emine Gülizar Emecan: Kıdem Tazminatı Hakkından Mahrum Olan Danışmanlarımız, Bu Sorunun Çözülmesini Talep Ediyor - Son Dakika
Güncel

Emine Gülizar Emecan: Kıdem Tazminatı Hakkından Mahrum Olan Danışmanlarımız, Bu Sorunun Çözülmesini Talep Ediyor

CHP İstanbul Milletvekili Emine Gülizar Emecan, TBMM’deki danışmanlarla yapılan anketin sonucunu açıkladı ve “Bu çalışmaya katılan danışman arkadaşlarımızın yüzde 43,4’ü, iş sonu tazminatının olmamasını en öncelikli sorun olarak görüyorlar. Çalışanın en temel haklarından biri olan kıdem tazminatı hakkından mahrum olan danışmanlarımız, en çok bu sorunun çözülmesini talep ediyorlar” dedi.

28.10.2022 15:46  Güncelleme: 15:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP İstanbul Milletvekili Emine Gülizar Emecan, TBMM'deki danışmanlarla yapılan anketin sonucunu açıkladı ve "Bu çalışmaya katılan danışman arkadaşlarımızın yüzde 43,4'ü, iş sonu tazminatının olmamasını en öncelikli sorun olarak görüyorlar. Çalışanın en temel haklarından biri olan kıdem tazminatı hakkından mahrum olan danışmanlarımız, en çok bu sorunun çözülmesini talep ediyorlar" dedi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda dün, TBMM'nin 2023 bütçesi görüşüldü. Burada TBMM Başkanı Mustafa Şentop'a Meclis'teki danışmanlarla yapılan anketin sonucunu açıklayan Emine Gülizar Emecan, şunları söyledi:

"Meclis'te, Büro-İş Sendikası, danışmanlarla ilgili bir çalışma yapmış. Bu çalışmayı bana ilettiler. Ben de sizlerde paylaşacağım. Danışmanlara sorulmuş; 'TBMM çatısı altında en çok hangi sorunu yaşıyorsunuz' diye. Bu çalışmaya katılan danışman arkadaşlarımızın yüzde 43,4'ü, iş sonu tazminatının olmamasını en öncelikli sorun olarak görüyorlar. Çalışanın en temel haklarından biri olan kıdem tazminatı hakkından mahrum olan danışmanlarımız, en çok bu sorunun çözülmesini talep ediyorlar. İkinci olarak, yüzde 21,62 ile sözleşmeli olarak veya milletvekili danışman ve personeli olarak çalışanlara kadro verilmemesi.

Güvencesiz olarak çalışan danışmanlar, gerekli yasal düzenlemeleri yapılmasını istiyorlar ve kadro bekliyorlar. Yüzde 9,45 ile de TBMM kampüsü içerisinde araç parkı konusunda yaşanan sorunlar üçüncü sırada geliyor. Danışmanlarımızın araçları için yeterli bir otopark alanı yok Meclis'te Sayın Başkan. Bu konuda çok ciddi sıkıntı yaşıyorlar. Bize de yansıyor. Biz de görüyoruz yaşanan bu sıkıntıları. Arabalarını bıraktıkları yerin halkla ilişkiler binasıyla arasında çok fazla mesafe olduğu gibi servis olanağı da yok, ring sistemi de yok. Böyle uzun mesai saatlerinin olduğu ve yoğun bir çalışma temposu içinde bulunduğumuz Meclis çatısı altında bu sorunun da bir an önce çözülmesi gerekiyor. Bu sendika anketinden çıkan sonuçları dikkate almanız gerektiğini düşünüyorum."

Emine Gülizar Emecan: Kıdem Tazminatı Hakkından Mahrum Olan Danışmanlarımız, Bu Sorunun Çözülmesini Talep Ediyor
Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Emine Gülizar Emecan: Kıdem Tazminatı Hakkından Mahrum Olan Danışmanlarımız, Bu Sorunun Çözülmesini Talep Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement