"Microsoft Eğitim Çözümleri Zirvesi 2013" Eğitim kurumları geleceği şekillendirmek için biraradaydı
Microsoft Türkiye'nin organizasyonuyla, 19 Haziran 2013 tarihinde Emirgan Sabancı Müzesi The Seed'de gerçekleştirilen "Eğitim Çözümleri Zirvesi 2013" etkinliğinde sponsor olarak görev alan Emobil Bilişim, eğitim kurumlarına yönelik sunduğu çözümleri tanıttı.
Etkinliğe eğitim ve teknoloji dünyasından profesyoneller ile Microsoft'un üst düzey yöneticileri ve çözüm firmaları katıldı.Teknolojinin eğitimle birleştiği günümüzde, Tablet ile Eğitim konusu gündemi oluşturmaktaydı.
Daha kaliteli, daha verimli, daha katma değerli eğitim nasıl olmalı, gerçekleşen örnek eğitim projeleri ile geçiş sürecinde yaşanan sorunlar ve çözümleri neler olmalı gibi konuların yanısıra üretici firmaların eğitim sektörüne yönelik destekleri hakkında sunumlar, konuşmalar yapıldı.
Açılış konuşmasını Microsoft Eğitim Teknolojileri Direktörü Chris Bunio gerçekleştirdi. Microsoft Akademik Program Yöneticisi Khalil Abdel Massih, 21. yüzyılın efektif eğitim sistemi ve dünyadaki örnekleri üzerinde durdu. Özel Okullar Birliği'nin de yer aldığı zirvede teknolojideki değişim ve gelişmelerin eğitim sektörüne verdiği yön konuşuldu.
Tablet ile eğitim projelerindeki en kritik sorulardan biri ortak fayda ne olacak idi. Öğretmen nasıl kullanacak? Öğrenci nasıl faydalanacak?
Microsoft Yazılım Teknolojileri Geliştirme Platformu Genel Müdür Yardımcısı Cavit Yantaç, Türkiye'nin ilk ve tek herkese açık, ücretsiz uygulama geliştirme okulu olan Açık Akademi'nin okullardaki gençlerimize sunduğu fırsatlardan söz etti. Özellikle, uygulama geliştirme konusunda hevesli olan, eğitim veya kurs olanağı bulamayan öğrencileri, geleceğin mesleğine hazırlamak istediklerini belirterek okullardan bu programa destek beklediklerini belirtti.
Bilgi çağında, eğitim alanında mobilitenin doğru ve sorunsuz entegrasyonu önem kazanmaktadır. Zaman ve mekandan bağımsız çözüm ihtiyaçlarının gündeme gelmesi, sistemlerin uzman ve deneyimli ekiplerce oluşturulması gerekliliğini ortaya çıkartmıştır. Bununla birlikte geleceğin eğitim teknolojilerini oluşturmak için dikkate alınması gereken en kritik noktalar şunlardır :
Doğru Altyapının Kurgulanması
Güvenlik açıklarının tespiti ve giderilmesi
Kullanıcıların etkin yönetimi
Altyapıda esneklik sağlanması
Kullanım Kolaylığı
Alışkanlıklar doğrultusunda doğru ürün seçimi
Öğretmen/Öğrenci/Akıllı Tahta/Okul/Veli arasında entegrasyon sağlanması
Toplam Sahip Olma Maliyeti
Sistem yönetim maliyeti
Oluşturulan platformu öğrenme ve kullanma süreci
Sistemde kullanılan araçların maliyeti ( tüm yan donanım ve aksesuarlarla birlikte )
Elektrik, yer, soğutma gibi sistemlerin maliyeti
Eğitim Çözümleri Zirvesi'nde gündeme alınan konulardan biri de yasal lisanslamanın kullanılması idi. Microsoft'un k12 okullarına yönelik sunduğu avantajlı çözüm olan Okul Anlaşması ( Desktop Edu ), Emobil Bilişim tarafınca da paylaşıldı. Microsoft Authorized Education Reseller konumunda olan Emobil Bilişim, Okul Sözleşmesi Üyelik Lisanslama modelinin maliyet avantajları hakkında bilgilendirdi.
Okullar için en avantajlı ve kullanım kolaylığı olan platformlardan biri konumundaki Office 365 yapısından da söz edildi. Özellikle ücretsiz paket opsiyonu ile geçiş kolaylığı sağlayan Office 365 her an, her yerden, veriye ulaşımı en kolay hale getiren bir platform sunmaktadır. Aynı zamanda Could Accelerate Partner olan Emobil, bu konudaki başarı hikayelerini de paylaştı.
Bir IT'nin ihtiyaç duyduğu her şeyi karışlayan Windows Azure ile eğitim alanında yapılabilecek projeler gündem konuları arasındaydı. Emobil'in Windows Azure ile ilgili yaptığı çalışmaların detayları paylaşıldı. Windows Azure, sabit maliyetleri düşürmesi, üretkenliği ve verimliliği arttırması, değişen iş gereksinimlerine hızlı cevap verebilme kapasitesine sahip olması, karmaşıklığı azaltması avantajları ile en uygun ve esnek platformu sunmaktadır.
Son Dakika › Güncel › EMOBİL Bilişimden Destek - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?