En Yoksul Devlet Başkanı Mujica İstanbul'da - Son Dakika
Güncel

En Yoksul Devlet Başkanı Mujica İstanbul'da

En Yoksul Devlet Başkanı Mujica İstanbul\'da

Dünyanın en yoksul devlet başkanı olarak bilinen Uruguay eski Devlet Başkanı Jose Mujica eşi ile birlikte İstanbul'a geldi.

30.10.2015 01:40  Güncelleme: 08:03

Dünyanın en yoksul devlet başkanı olarak bilinen Uruguay eski Devlet Başkanı Jose Mujica, CHP'li belediyelerin konuğu olarak, eşi ile birlikte İstanbul'a geldi. Türk Hava Yolları'na ait uçakla saat 23.55'de Paris'ten İstanbul'a gelen Jose Mujica'yı Atatürk Havalimanı VIP Salonu'nda CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağababa tarafından karşılandı.

KILIÇDAROĞLU İLE GÖRÜŞECEK

Mujica ve eşi daha sonra havalimanından ayrılarak konaklayacağı otele hareket etti. İstanbul'a gelen eski Uruguay Devlet Başkanı Mujica'nın Türkiye'de kalacağı 10 gün boyunca CHP'li bazı belediyeler tarafından konuk edileceğini öğrenildi.

Jose Mujica ayrıca CHP'yi de ziyaret ederek Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile de görüşeceği öğrenildi.



LÜKS YAŞANTIDAN KAÇTI

Jose Mujica yalın yaşam tarzı ve 12 bin dolara denk gelen aylık maaşının yüzde 90'ını bağışlaması ile "dünyanın en yoksul devlet başkanı" olarak nitelendiriliyordu. Mujica, bağışlarını, yoksulların ve küçük girişimcilerin faydalanabileceği kurumlara yapıyordu. Bağışlardan sonra elinde kalan maaşı, Uruguay'daki aylık ortalama maaş olan 775 dolara denk düşüyordu.

1800 DOLARLIK MAL VARLIĞI

Uruguay'da resmi görevliler için mal varlığı beyanında bulunmanın zorunlu olması nedeniyle, Mujica, 2010 yılında varlığını da açıklamıştı. O dönemde 1800 dolar olan mal varlığı, Volkswagen'in 1987 model bir Beetle modeliyle eş değerdeydi.

Mujica, Uruguay devletinin liderlerine tahsis ettiği lüks konutta yaşamaktan kaçınmış, karısının başkent Montevideo'nun hemen dışında bulunan ve toprak bir yoldan ulaşılabilen çiftlik evinde kalmayı tercih etmişti.

EŞİ İLE BİRLİKTE TARLADA ÇAIŞIYOR, ÇİÇEK YETİŞTİRİYOR

Başkan ve karısı, birlikte tarlada çalışıyor, çiçek yetiştiriyorlar. Güvenliği ise sadece iki polis memuru ve üç bacaklı Manuela adlı köpek sağlıyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel En Yoksul Devlet Başkanı Mujica İstanbul'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (58)

  • Ali cekik: Bu adamin elini operim...helal olsun....oylar barisa,kardeslige....hdp 94 34 Yanıtla
  • CAMİ TUVALETİ TEMİZLER, TAYYİBE EL ÖPTÜRMEM: Milletin adamı olduğunu söyleyen zat, millet gibi yaşayan bu başkanı görünce komplekse girmesin ? 35 0 Yanıtla
  • mardinli: demekki chpliler chp de fakır insan bulamamışlar dışarıdan ithal ediyorlar 14 19 Yanıtla
  • Emre: Burda yorum yazanlar bile adamdan daha zengin .Bunun kendine faydasi yok millete ne faydasi olacak 3 26 Yanıtla
  • Mustazaf: Bizimkiler Dünyevi lider, bu adam Ahiret lideri olmuş. Müslüman mı bilmiyorum ama kelime i şehadet getirse yeter.. 28 0 Yanıtla
  • ...: Hey gidi Müslümanlık ,, yeni Türkiye de lafta kaldın sadece ,, Hz. Ömer in ismini ağzına alan kendini müslüman sanan insanlar saraylarda yaşarken , Müslüman in yapmasını gerekeni Hristiyan insanlar yapıyor ... 27 0 Yanıtla
  • CAMİ TUVALETİ TEMİZLER, TAYYİBE EL ÖPTÜRMEM: Bizim imam efendiye duyurulur... 26 0 Yanıtla
  • AvsarBey: Sen tayip erdoganin yaninda bir hafta takil bak nasil zenginleseceksin ülkene döndügünde :) 20 5 Yanıtla
  • NUSAYBİNLİ: heralde kemalın yana fırıldakları öğrenmeye gelmiş ssk nasıl batırılır devlete karşı nasıl gençlei ayaklandırılır nasıl iftira atılır nasıl çark edilir. devletine al ihanet edilir devletini vatanını nasıl başka ülkelerde şikayet edilir öğretceker. 10 14 Yanıtla
  • Vatandaş: YOKSUL DEĞİL ŞEREFLİ DİYECEKSİN. ADAMIN 12 BİN DOLAR MAAŞI VAR AMA %95 İNİ BAĞIŞLIYOR. 23 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement