En Zeybek'ten Muhteşem Kapanış - Son Dakika
Güncel

En Zeybek'ten Muhteşem Kapanış

MANİSA Büyükşehir Belediyesi, Türk Kızılayı Manisa Gençlik Kolları, ZİÇEV ve Türk Kızılayı Manisa Şubesi ortaklığında hazırlanan "En Zeybek Projesi'nin" kapanış programı gerçekleştirildi.

13.12.2014 11:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Geçtiğimiz yıl ritim ve zeybek öğrenmeye başlayan yaklaşık 30 engellinin Manisa Büyükşehir Belediyesi Atatürk Gençlik Merkezi Konferans Salonu'nda gerçekleştirdikleri gösteri izleyenler tarafından büyük beğeni topladı.

Zihinsel engelli bireylerin ritim, halk oyunları ve sosyal aktiviteler aracılığıyla zihinsel gelişimine katkıda bulunarak rehabilite edilmesi amacıyla, Avrupa Birliği Bakanlığı Gençlik Programı kapsamında, Avrupa Komisyonu'ndan sağlanan hibeyle gerçekleştirilen "En Zeybek Projesi'nin" kapanış programı gerçekleştirildi. Türk Kızılayı Manisa Gençlik Kolları Yönetim Kurulu Üyeleri Enver Kurulu, Özge Özatan, Hüseyin Gökberk Arslan, Gözde Nüfusçu ve Kıvılcım Çelik tarafından yazılıp, Manisa Büyükşehir Belediyesi, ZİÇEV ve Türk Kızılayı Manisa Şubesi ortaklığında gerçekleştirilen projenin kapanış programına, Büyükşehir Belediyesi MHP Grup Başkan Vekili Mehmet Güzgülü, MASKİ İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanı Ersoy Arslan, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, Kızılay Manisa Şube Başkanı Cengiz Yurdabekçi, Kızılay Kan Merkezi Müdürü Dr. İsmet Nardal, Büyükşehir Belediyesi Halk Eğitim Şube Müdürü Ergun Aksoy, Büyükşehir Belediyesi Gıda Bankası Sorumlusu Emin Keçeci, Büyükşehir Belediyesi Spor Şube Müdürü Haşim Elmalı, Atatürk Gençlik Merkezi Sorumlusu Duygu Özkal Karataş ve çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda bir konuşma gerçekleştiren Kızılay Manisa Şubesi Başkanı Cengiz Yurdabekçi, Avrupa Birliği'nden hibe alınarak gerçekleştirilen proje hakkında bilgeler verdi. Yurdabekçi, "Gençlerimizin böyle hassas bir gruba gösterdikleri ilgi ve özverili çalışmalardan dolayı Kızılaycı olarak gurur duymaktayız" dedi. Programın kapanış konuşmasını gerçekleştiren MASKİ İnsan Kaynakları ve Eğitimi Dairesi Başkanı Ersoy Arslan ise, projede emeği geçen öncelikle engelli bireylerin aileleri olmak üzere emek veren herkese teşekkür etti.

En Zeybek büyük beğeni topladı

Konuşmaların ardından programda, bir yıldır ritim ve zeybek eğitim alan 30 engelli, performanslarını sergiledi. İlk olarak ritim gösterisi sergileyen engellilerin performansına izleyiciler, alkışlarla eşlik etti. Ritim gösterisinin ardından 'Aşuk ile Maşuk' ve halk oyunu gösterisi sergileyen engellilerin performansı büyük beğeni topladı. Programın sonunda engelli bireylere gösterileri nedeniyle protokol üyeleri tarafından madalyalar takıldı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel En Zeybek'ten Muhteşem Kapanış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement