Avrupa Birliği (AB) Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ahmet Yücel, Erasmus programının Türkiye ve AB arasındaki iş birliği ve diyaloğu artırdığını belirterek, "Dünya çapında yaşanan krizlerin etkisiyle Türkiye ve Avrupa Birliği ilişkilerinin her zaman olduğundan daha da önemli bir duruma geldiğine inanıyorum." dedi.
AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığının (Türkiye Ulusal Ajansı) ev sahipliğinde, Anadolu Medeniyetleri Müzesi'nde "Erasmus+ 30. Yıl" etkinliği düzenlendi.
Yücel, etkinlikte yaptığı konuşmada, Erasmus eğitim programının AB tarafından uygulanan en başarılı programlardan birisi olduğunu vurgulayarak, 1987'de başlayan program kapsamında bugün yıllık 300 bin öğrencinin farklı ülkelerde eğitim aldığı bildirdi.
Türkiye'nin 2004'ten bu yana Erasmus programına dahil olduğunu anımsatan Yücel, programın AB Bakanlığına bağlı Türkiye Ulusal Ajansı tarafından başarıyla uygulandığını ifade etti.
Yücel, Erasmus programının artık "Erasmus+" ismiyle anıldığını ve öğrenci değişiminin yanı sıra eğitim, staj ve gönüllülük gibi alanları da kapsadığını dile getirerek, programın ayrıca kurumlar arasında yeni iş birliği imkanları yarattığını söyledi.
Türkiye'nin kurum ve kuruluşlarının, AB'nin eğitim ve gençlik programları vasıtasıyla on binlerce projeye katıldığının altını çizen Yücel, bunun AB ülkeleri ile Türkiye arasındaki iş birliği ve diyaloğun gelişmesine katkı sağladığını belirtti.
Yücel, "Erasmus+ programı, Türkiye ve Avrupa Birliği arasında ortak kazanımların elde edilmesi noktasında faydalı bir araç olarak hizmet etti." ifadesini kullandı.
Erasmus programının Türkiye ve AB arasındaki iş birliği ve diyaloğu artırdığını kaydeden Yücel, "Dünya çapında yaşanan krizlerin etkisiyle Türkiye ve Avrupa Birliği ilişkilerinin her zaman olduğundan daha da önemli bir duruma geldiğine inanıyorum." diye konuştu.
"Program 500 bin Türk vatandaşı katıldı"
AB Türkiye Delegasyonu Başkan Yardımcısı Gabriel Munuera Vinals da konuşmasında, Erasmus+ programının, AB'de çok kültürlülüğünün geliştirilmesi açısından en başarılı programlardan biri olduğunu vurgulayarak, bu programa toplamda 9 milyondan fazla kişinin kaltıldığını aktardı.
Vinals, Erasmus+ programının 30. yıl etkinliklerinin 26 Ocak'ta Brüksel'de başladığını hatırlatarak, Türkiye'de de bu çerçevede organizasyonlar düzenleneceğini söyledi.
Türkiye'nin programa 2004'ten bu yana dahil olduğunu ve programın önemli katılımcılarından birisi olduğunu ifade eden Vinals, "500 bin Türk vatandaşı 2004-2015 yılları arasında Erasmus+ programına katıldı. Avrupa'dan Türkiye'ye ise 55 bin öğrenci geldi." dedi.
Etkinlikte, Erasmus+ ile Türkiye'ye gelerek eğitim gören yabancı öğrenciler de Türkiye'de edindikleri tecrübelerini paylaştı.
Erasmus+ 30. Yıl etkinliği çerçevesinde düzenlenen resepsiyona, AB Türkiye Delegasyonu temsilcileri, başkentte görev çok sayıda yapan yabancı misyon temsilcisi, gazeteci ve öğrenci katıldı.
Resepsiyon, davetlilere yapılan ikram ve Erasmus öğrencileri için hatıra parası basılmasının ardından sona erdi.
Son Dakika › Güncel › Erasmus+ 30. Yıl Etkinliği - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?