Erciyes Film Festivali Sona Erdi - Son Dakika
Güncel

Erciyes Film Festivali Sona Erdi

Erciyes Film Festivali Sona Erdi

Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından düzenlenen '5'inci Erciyes Film Festivali' sona erdi.

27.04.2012 09:45

Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından düzenlenen '5'inci Erciyes Film Festivali' sona erdi.

İletişim Fakültesi Nurcan Çetinsaya Konferans Salonu'nda düzenlenen ödül törenine Kayseri Valisi Mevlüt Bilici, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, sinema oyuncusu Hülya Koçyiğit, Rektör. Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur, İlitişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hamza Çakır ile festival sponsoru, müteahhit Süleyman Çetinsaya katıldı.

İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hamza Çakır, üniversite öğrencilerine yönelik olarak düzenledikleri festivale 35 üniversiteden 43'ü belgesel, 92'si kurmaca 135 fimin katıldığını, ön değerlendirme sonucu 10 belgesel ve 10 kurmaca filmin finale kaldığını belirtti. Sosyal paylaşım sitesi face book'ta yayınlanan filmlerin 228 bin kişi tarafından izlendiğini kaydeden Prof. Dr. Çakır, festivale yaptığı destek nedeniyle Süleyman Çetinsaya'ya teşekkür etti.

Festival sponsoru, İstanbul'da 'Avrupa Konutları' markasıyla konutlar yapan işadamı Süleyman Çetinsaya da, İletişim Fakültesi'ne ve film festivaline destek olmaya devam edeceğini söyledi.

'ÇOK ŞANSLI BİR REKTÖRÜM'

Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur, yoksul öğrencilere burs veren Süleyman Çetinsaya'nın eşi Nurcan Çetinsaya'ya altın madalya sundu. Rektör Keleştemur "Ben çok şanslı bir rektörüm. Zira her gün böyle güzeklikleri peş peşe yaşıyorum. Salonlarımız sürekli dolup taşıyor. Kayseri'de çok güzel şeyler oluyor. Film festivalimiz her yıl daha geniş kamsamlı olarak düzenleniyor" dedi.

Sinema oyuncusu Hülya Koçyiğit de, "İlk kez hayırseverlerin katkısıyla kurulmuş böylesine büyük bir üniversite gördüm. Kısa filmleri çok önemserim. Üniversitelerin sinema ile ilgili çağrılarına fırsat buldukça katılıyorum. Yarışmada dereceleri belirlemekte jüri olarak çok zorlandık" diye konuştu.

ÖDÜLLER

Konuşmalardan sonra 5'inci Erciyes Film Festivali'nin ödül kazanan filmleri açıklandı. Kurmaca dalında Kadir Has Üniversitesi'nden Serhat Karaarslan'ın 'Bisiklet' adlı filmi birinci, Mersin Üniversitesi'nden Sedat Azazi ve Bilal Çakay'ın 'Yabancı' adlı filmi ikinci, Erciyes Üniversitesi'nden Musa Ak'ın 'İs' adlı filmi üçüncü seçildi.

Belgesel dalında ise Erciyes Üniversitesi'nden Veysel Akşahin'in 'Hala' filmi birinci, aynı üniversiteden Halil Aygün'ün 'Dom' adlı filmi ikinci oldu. İstanbul Üniversitesi'nden Nagihan Çakar'ın 'Büyük Aşıklar' adlı filmi ile Erciyes Üniversitesi'nden Ömer Güneş'in '45 Gün' adlı filmi üçüncü seçildi. Facebook kurmaca dalında Beykent Üniversitesi'nden Seyid Çolak'ın 'Kara Kar' adlı filmi birinci oldu.

Dereceye giren öğrencilere plaket ve para ödülü verildi. - Kayseri

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Erciyes Film Festivali Sona Erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement