Erdoğan: İbadethane Olmayı Aleviler Kabul Etmiyor - Son Dakika
Güncel

Erdoğan: İbadethane Olmayı Aleviler Kabul Etmiyor

Erdoğan: İbadethane Olmayı Aleviler Kabul Etmiyor

Başbakan Erdoğan, Demokratikleşme Paketi'nde Alevilerle ilgili çalışmalar olmadığı yönündeki eleştirilere yanıt verdi.

04.10.2013 00:10  Güncelleme: 10:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Recep Tayip Erdoğan, A Haber Ankara Temsilcisi Murat Akgün moderatörlüğünü üstlendiği programda, Sabah Gazetesi Yazarı Mehmet Barlas, Sabah Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Erdal Şafak ve Sabah Gazetesi Yazarı Sevilay Yükselir'in sorularını yanıtladı.

PAKET ELEŞTİRİLMİŞTİ

Geçtiğimiz günlerde açıklanan Demokratikleşme Paketi'nde Alevi vatandaşlara yönelik herhangi bir düzenleme olmaması, paketin eleştirilen yanlarından biri olmuştu. Katıldığı canlı yayında Sevilay Yükselir'in bu konuyla ilgili sorusunu yanıtlayan Erdoğan, verdiği yanıtla Sabah yazarını susturdu.

ERDOĞAN: ALEVİLER MÜSLÜMAN MI DEĞİL Mİ?

Erdoğan açıklamasında, "Alevi vatandaşımız Müslüman mı değil mi? Müslümansa ayrımcılığa gitmemek lazım. Biz Alevi Çalıştayı yaptık bir sonuç alamadık Çünkü kendi içlerinde anlaşamıyorlar. İbadethane olmayı onlar da kabul etmiyorlar. Çok cüzi bir kısım kabul ediyor ama büyük çoğunluk etmiyor. Dedelere ücret konusunu konuştuk bir kısmı biz satılık değiliz dedi, bir kısmı olur dedi. Kendi içlerinde anlaşmaları lazım. Dernek olmaları bizim işimize gelmez. Bu sefer Türkiye'deki dernek adı altında kurulan her kuruluşa devlet desteği sağlamak gerekir" dedi.

"ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR"

Alevi vatandaşlarla ilgili çalışmaların devam ettiğini de hatırlatan Erdoğan, açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi: "Ben yine de Başbakan Yardımcımı görevlendirdim. Çalışmalar devam ediyor. Hacı Bektaş-i Veli Üniversitesi ile çok ciddi bir mesaj vermiş olduk."

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Erdoğan: İbadethane Olmayı Aleviler Kabul Etmiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement