Erdoğan'ın Konuşmasıyla Dolar 2,34 Lirayı da Aştı - Son Dakika
Güncel

Erdoğan'ın Konuşmasıyla Dolar 2,34 Lirayı da Aştı

Erdoğan\'ın Konuşmasıyla Dolar 2,34 Lirayı da Aştı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 14 Aralık operasyonlarına ilişkin konuşmalarıyla siyasi tansiyonun yükselmesiyle dolar, geçen Ocak ayından bu yana ilk kez 2,34 lirayı da aştı.

15.12.2014 15:24  Güncelleme: 15:53

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın 14 Aralık operasyonlarına ilişkin konuşmalarıyla siyasi tansiyonun yükselmesiyle dolar, geçen Ocak ayından bu yana ilk kez 2.34 lirayı da aştı.

İzmit'teki konuşmasında, yapılan operasyonlarla ilgili olarak Avrupa Birliği'nin (AB) ne düşündüğünü dert etmediklerini belirten Erdoğan, operasyonların basın özgürlüğü ile ilgili de olmadığını söyledi.

Kirli odaklara boyun eğenlerin gereken cevabı aldığını belirten Erdoğan "almaya da devam edecekler"ini söylemesi de piyasalarda, siyasi belirsizliklerin süreceği algısı yarattı.

Piyasa analistleri, liranın zayıflamasında AB'ye üyelik yolunda atılacak adımların zayıflayabileceği endişesi ve önümüzdeki dönemde de benzer adımların devam edebileceğine yönelik mesajların etkili olduğunu belirttiler.

Erdoğan'ın konuşmaya başlamasından önce 2.3260 lira düzeylerinde olan dolar, konuşmanın etkisiyle 11 ayın yeni zirvesi olan 2.3424'e kadar yükseldikten sonra 2.3330 - 2.3370 lira dolayında hareket etti. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Erdoğan'ın Konuşmasıyla Dolar 2,34 Lirayı da Aştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement