Erdoğan Merkez'in Bağımsızlığını Konuştu, Dolar Yeni Rekorunu Kırdı - Son Dakika
Son Dakika Logo

Erdoğan Merkez'in Bağımsızlığını Konuştu, Dolar Yeni Rekorunu Kırdı

04.02.2015 18:55

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Merkez Bankası'nın bağımsızlığını hedef alan konuşmasının ardından, dolar yeniden tırmanışa geçti ve 2.4485 liraya çıkarak yeni rekorunu kırdı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Merkez Bankası'nın bağımsızlığını hedef alan konuşmasının ardından, dolar yeniden tırmanışa geçti ve 2.4485 liraya çıkarak yeni rekorunu kırdı.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) üyelerini kabul eden Erdoğan, "Şimdi siz bir bakıyorsunuz hala Merkez Bankası'nın açıklamış olduğu bu faizde yüksek banda bakınca 11.7. Buna bir de komisyonları ekleyince 15, 16, 17 gidiyor. Şimdi kardeşim bu faizle benim girişimcim, sanatkarım, esnafım ne yapacak? İşte adı bağımsız kurul, bağımsız, böyle olunca gelinen nokta maalesef bu. Bizim daha iyi bir noktayı yakalamamız, bunu başarmamız lazım" dedi.

Bu konuşmanın ardından döviz piyasalarında döviz alımları arttı ve Merkez Bankası'nın erken faiz indirim ihtimalı ortadar kalkınca 2.40 liranın da altına inen dolar hızlı bir tırmanışla 2.4485 liraya kadar yükseldi. Dolar daha sonra 2.4470 - 2.4480 lira aralığında hereket ederken, euro da 2.76 lira düzeyinden 2.79 liranın üzerine çıktı.

Borsa İstanbul Endeksi de bugünü yüzde 1.83 düşüşle 85 bin 910 puandan kapattı ve endeksin son iki gündeki kayıpları yüzde 4.2'yi buldu. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Erdoğan Merkez'in Bağımsızlığını Konuştu, Dolar Yeni Rekorunu Kırdı - Son Dakika


Advertisement