Erken Yaşta Evliliklerle İlgili Düzenleme - Son Dakika
Güncel

Erken Yaşta Evliliklerle İlgili Düzenleme

Erken Yaşta Evliliklerle İlgili Düzenleme

CHP Kadın Kolları üyeleri, erken yaşta evlenenlerin mağduriyetlerinin giderilmesine dair düzenlemeyi, TBMM yakınında toplanarak protesto etti.

22.11.2016 13:09

CHP Kadın Kolları üyeleri, erken yaşta evlenenlerin mağduriyetlerinin giderilmesine dair düzenlemeyi, TBMM yakınında toplanarak protesto etti. Eylemciler, düzenlemenin komisyona çekilmesi kararını ise alkışladı.

Türkiye'nin çeşitli illerinden otobüslerle gelen CHP Kadın Kolları üyeleri, Maliye Bakanlığı önünde toplanarak, TBMM'de bugün görüşülmesi planlanan erken yaşta evlenenlerin mağduriyetlerinin giderilmesine dair düzenlemeyi protesto etmek istedi.

Bazı CHP milletvekilleri de eyleme destek verdi.

Grup adına basın açıklaması yapan CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse, "Çocuk istismarı önergesine hayır" demek için toplandıklarını belirterek, bu önerge ile tecavüz suçlarının aklanacağını, faillerin korunacağını, geçmiş istismar suçlarının affedileceğini ve çocuk yaşta evliliklerin normalleşeceğini iddia etti.

Yasaların ahlaka ve toplum vicdanına aykırı olamayacağını ifade eden Köse, yetkililerden önergeyi çekmelerini istedi.

Basın açıklaması yapıldığı sırada Başbakan Binali Yıldırım'ın "Meclisteki tasarıyı komisyona alıyoruz. Etraflıca değerlendirilip çözüme ulaştırılacaktır." şeklinde açıklama yaptığının duyurulması üzerine gruptakiler, bu kararı alkışlarla karşıladı.

Grup, daha sonra TBMM Dikmen Kapısı'na doğru yürüyüşe geçti.

Yürüyüş sırasında trafikte aksamalar yaşandı.

Meclisin Dikmen girişinde toplanan gruptan bir kısmı CHP grup toplantısını izlemek için TBMM'ye giriş yaparken, diğer eylemciler dağıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Erken Yaşta Evliliklerle İlgili Düzenleme - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement