Ermenek Maden Faciasında Ustabaşı: Müfettişler Gelmeden Tehlikeli Yerleri Kapatıyorduk - Son Dakika
Güncel

Ermenek Maden Faciasında Ustabaşı: Müfettişler Gelmeden Tehlikeli Yerleri Kapatıyorduk

Ermenek Maden Faciasında Ustabaşı: Müfettişler Gelmeden Tehlikeli Yerleri Kapatıyorduk

Ermenek maden faciasında ustabaşı: Müfettişler gelmeden tehlikeli yerleri kapatıyorduk(2) MADENCİ EŞİ: KIZLARIM SAVCI OLUP, BABALARINI SAVUNACAK Ölen madenci Ali Haznadar'ın eşi Fadime Haznadar, her duruşmada olduğu gibi bu duruşmaya da kucağında 5 aylık kızı Sare ve diğer kızları 7 yaşındaki Sudenaz, 10 yaşındaki Hanife ve 12 yaşındaki Semanur Haznadar ile birlikte geldi.

04.08.2015 16:38

Ermenek maden faciasında ustabaşı: Müfettişler gelmeden tehlikeli yerleri kapatıyorduk(2)

MADENCİ EŞİ: KIZLARIM SAVCI OLUP, BABALARINI SAVUNACAK

Ölen madenci Ali Haznadar'ın eşi Fadime Haznadar, her duruşmada olduğu gibi bu duruşmaya da kucağında 5 aylık kızı Sare ve diğer kızları 7 yaşındaki Sudenaz, 10 yaşındaki Hanife ve 12 yaşındaki Semanur Haznadar ile birlikte geldi. Kızlarını babalarını savunmaya geldiğini hatırlatan Haznadar, "Kızlarımın hepsini okutacağım ve savcı yapıp, babalarının haklarını savunacaklar. Kucağımdaki kızım Sare'ye babası öldüğünde hamileydim. Şimdi kızım 5 aylık oldu. Sare'yi de elimden geldiği kadarıyla okutup savcı yapacağım ve o da babasının haklarını savunacak. Haksızlığa göz yummayacaklar" dedi.

MÜHENDİSE ESKİ OCAK UYARISI

Mahkeme verilen öğle arasının ardından 14.00'de yeniden başladı. Facianın meydana geldiği ocağın sahibi Saffet Uyar'ın amcasının oğlu olan ve aynı sahada Özkar Madenciliği ortağı olan Cevdet Uyar, olaydan 4 gün önce mühendis Yavuz Özsoy ile karşılaştıklarını ve Özsoy'a, çalıştıkları yerde eski Numune Ocağı'nın olduğunu ve dikkatli çalışmalarını söylediğini ileri sürdü. Uyar, "Mühendis Yavuz Özsoy'a, eski Numune Ocağı nedeniyle dikkatli olmalarını, buralarda böyle bir kazanın olabileceğini kendilerine söylemiştim. Demek ki, mühendisler yanlış ölçüm yapmış ve kaza oldu" dedi.

"ESKİ OCAĞIN HARİTASINI BULAMADIK"

Ermenek Cenne Kömür İşletmeleri'nin halen çalışan ve daha önce sondajlardan sorumlu olduğunu belirten tanık Servet Alemdar ise, sahada rezerve tespitini yaparken, su baskınına neden olan Numune Ocağı'nın üretim haritasını bulamadıklarını, buldukları haritaların tamamını da facianın meydana geldiği Has Şekerler Madencilik şirketinde çalışan mühendislere verdiklerini ileri sürdü.

Tanıklar tek tek ifadelerini verdikten sonra mahkemeye heyeti yeniden ara verdi. Aranın ardından avukatların talepleri ve sanıklara söz hakkı verileceği öğrenildi.

45 tanıklı davada dün 20, bugünde 17 tanık dinlendi. Diğer 8 tanığın ise daha sonraki mahkemelerde dinleneceği öğrenildi.

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ermenek Maden Faciasında Ustabaşı: Müfettişler Gelmeden Tehlikeli Yerleri Kapatıyorduk - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement