Ermenek'teki Maden Faciasına 5 Tutuklama - Son Dakika
Güncel

Ermenek'teki Maden Faciasına 5 Tutuklama

Ermenek'teki maden faciasının ardından mahkemeye sevk edilen 8 kişiden 5'i tutuklandı. 3 kişi ise serbest bırakıldı. İşlet sahibi Saffet Uyar da tutuklananlar arasında.

10.11.2014 23:00  Güncelleme: 23:32

Ermenek'te su basan ve 16 işçinin halen yeraltında olduğu maden felaketiyle ilgili gözaltına alınan 8 kişi tutuklama talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edildi. Madenin sahibi Has Şekerler Madencilik Şirketi'nin sahibi Saffet Uyar'ın da aralarında olduğu 5 kişi tutuklandı.Tutuklama gerekçesi ise, "Bilinçli taksirle ölüme sebebiyet vermek." olarak kayda geçti. Diğer 3 kişi ise adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

MADEN SAHİBİ TUTUKLANDI

Dün avukatıyla Ermenek Adliyesi'ne gelerek teslim olan Has Şekerler Madencilik'in sahibi Saffet Uyar, kömür ocağının işletme ruhsatına sahip Ermenek Cenne Linyit Kömürü Limited Şirketi yöneticisi Abdullah Özbey, aynı şirketin işletme müdürü Mehmet Zeybek, teknik nezaretçi Ali Uyar, Has Şekerler Madencilik Limited Şirketi'nden işletme müdürü Yavuz Özsoy bilinçli taksirli ölüme sebebiyet suçlamasıyla tutuklandı. Maden mühendisleri Cemile Karaca, Nuray Yetiş ve iş güvenliği uzmanı Engin Yeti ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

SAFFET UYAR'IN AVUKATI KONUŞTU

Maden sahibi Saffet Uyar'ın avukatı Şeref Han da, makeme çıkışında yaptığı açıklamada; "Mahkeme heyeti herkesin tek tek detaylı bir şekilde ifadesini aldı. O nedenlede mahkeme uzun sürdü. "Bilinçli taksirle ölüme sebebiyet verme" suçundan mahkemeye sevk edilen 8 kişiden 5'i tutuklandı. Mühendislerden Cemile hanım, Nuray hanım ve Engin bey hakkında da adli kontrol kararı verildi" dedi.

MADEN SAHİBİ ÖNGÖREMEDİKLERİNİ SÖYLEMİŞTİ

Hakkında gözaltı kararı çıkarıldıktan bir gün sonra teslim olan Saffet Uyar, savcılık ifadesinde böyle bir kazayı öngörmediklerini, kömür ocağındaki tehlikeyle ilgili bakanlıktan uyarı almadıklarını söylemişti.

7 KİŞİ DAHA İFADE VERMİŞTİ

Madenin sahibi Uyar dışında yedi kişi daha kazayla ilgili soruşturmada savcıya ifade vermişti. Bu kişiler, maden sahasının ruhsat sahibi Abdullah Özbey, madenin işletme müdürü Yavuz Özsoy, maden mühendisleri Cemile Karaca ve Nuray Yetiş, maden sahasının ruhsat sahibi şirketin işletme müdürü Mehmet Zeybek, maden mühendisi Ali Kurt ve iş güvenliği uzmanı Engin Yeti.

16 İŞÇİYİ ARAMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

28 Ekim Salı günü öğle saatlerinde Has Şeker Madencilik Şirketi tarafından işletilen maden ocağını su basmış, 18 işçi mahsur kalmıştı. Madencilerden ikisinin cesedine arama çalışmalarının 10'uncu gününde, 6 Kasım Perşembe akşamı ulaşılmıştı. 16 işçiyi arama çalışmaları ise hâlâ sürüyor.

Ermenek\'teki Maden Faciasına 5 Tutuklama
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Ermenek'teki Maden Faciasına 5 Tutuklama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • yani: orayı denetleyen devlet görevlileri cezazızmı kalacak 0 0 Yanıtla

Advertisement