Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan'ın Türkiye'nin Yeni Cumhurbaşkanına "Soykırımı Anma" Daveti... - Son Dakika
Güncel

Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan'ın Türkiye'nin Yeni Cumhurbaşkanına "Soykırımı Anma" Daveti...

Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan\'ın Türkiye\'nin Yeni Cumhurbaşkanına "Soykırımı Anma" Daveti...

Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan'ın Türkiye'de yeni seçilecek Cumhurbaşkanını gelecek yılki "Ermeni soykırımı"nın 100. yılını anma etkinliklerine "davet" etmesi, BBC'de haber oldu.

28.05.2014 09:50  Güncelleme: 10:23

Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan'ın Türkiye'de yeni seçilecek Cumhurbaşkanını gelecek yılki "Ermeni soykırımı"nın 100. yılını anma etkinliklerine "davet" etmesi, BBC'de haber oldu.

ERDOĞAN'IN SÖZLERİ

BBC, Sarkisyan'ın 100. yıl anma etkinlikleri için hazırlıkları yürüten komitenin toplantısında yaptığı açıklamada sarfettiği "Türkiye Cumhurbaşkanını 25 Nisan 2015'te Ermeni Soykırımı'nın çarpıcı kanıtlarıyla yüzleşmesi için resmen Ermenistan'a davet ediyorum" sözlerine dikkat çekerek Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın geçen ayki açıklamasında, "20. yüzyılın başındaki koşullarda hayatlarını kaybeden Ermenilerin huzur içinde yatmalarını diliyor, torunlarına taziyelerimizi iletiyoruz" dediğini anımsatıyor.

Erdoğan'ın ayrıca 1915 olaylarını "gayri insani sonuçlar doğuran hadise" olarak nitelediğini belirten BBC, Ermenistan'ın ise Erdoğan'ın açıklamalarını reddederek Ankara'yı "soykırımı tümüyle inkâr etmekle" suçladığını kaydediyor.

Haberde Ermenistan ve Ermeni diasporasının Osmanlı İmparatorluğu döneminde Anadolu'da yaşayan Ermenilerin zorla göç ettirilmesi nedeniyle "yaklaşık 1,5 milyon Ermeni'nin yaşamını yitirmesinin "soykırım' olarak tanınmasını istediğini" belirtikten şöyle devam ediyor: "Aralarında Almanya, Fransa, İsveç ve Rusya'nın da olduğu 20'ye yakın ülke 1915 olaylarını "soykırım' olarak tanırken, geniş bir Ermeni diasporasına sahip olan ABD bu ülkeler arasında yer almıyor. Türkiye ise 1915'te yaşananların "soykırım' olarak tanınmasına karşı çıkıyor ve o dönem 300 ila 500 bin Ermeni'yle birlikte aynı sayıda Türk'ün de öldüğünü savunuyor."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan'ın Türkiye'nin Yeni Cumhurbaşkanına 'Soykırımı Anma' Daveti... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement