Erü Öğretim Görevlilerinin Hazırladığı Rusça Ders Kitapları Liselerde - Son Dakika
Güncel

Erü Öğretim Görevlilerinin Hazırladığı Rusça Ders Kitapları Liselerde

Erü Öğretim Görevlilerinin Hazırladığı Rusça Ders Kitapları Liselerde

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından görevlendirilen Erciyes Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Rus Dili ve Edebiyatı Bölümü öğretim üyeleri Rusça ders kitapları hazırladı.

27.10.2014 15:04  Güncelleme: 11:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından görevlendirilen Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Edebiyat Fakültesi Rus Dili ve Edebiyatı Bölümü öğretim üyeleri tarafından hazırlanan Rusça ders kitapları, Teknik, Mesleki, Turizm ve Ticaret Meslek liselerinde okutulmaya başlandı.

Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur, Erciyes Üniversitesi'nde eğitim ve bilimsel alanda önemli gelişmeler yaşandığına dikkat çekerek, Milli Eğitim Bakanlığı'na ders kitabı hazırlayarak liselerde hizmet vermenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Rektör Prof. Dr. Keleştemur, Türkiye'de ilk kez yayınlanan Rusça Ders Kitabı'nın Erciyes Üniversitesi tarafından hazırlanmış olmasının ayrı bir gurur kaynağı olduğunu belirtti. Erciyes Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Rus Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sevinç Üçgül, hazırlanan ders kitabı hakkında şu bilgileri verdi: "Türkiye Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanlığının görevlendirmesi ile Mesleki ve Teknik Orta öğretim liselerinde ağırlıklı olarak, Ticaret ve Turizm Meslek liselerinde okutulmak üzere Lise 1,2,3 ve 4'üncü sınıflar için ders ve çalışma kitabının yazımında üniversitemiz Edebiyat Fakültesi Rus Dili ve Edebiyatı Bölümü öğretim elamanları görev almışlardır. Lise 1 ve 2'inci sınıflar için ders ve çalışma kitapları içinde bulunduğumuz 2014-2015 eğitim-öğretim yılı ile birlikte Rus dili eğitiminin verildiği Ticaret ve Turizm Meslek Liseleri başta olmakla birlikte Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı mesleki ve teknik liselerde okutulmaya başlanmış ve bu liseleri Rusça dil eğitimi alanında büyük bir açığı doldurmuştur. Türkiye Cumhuriyeti'nde Rus dilinin Milli Eğitim Bakanlığı mevzuatıyla, ders plan ve programına uygun öğretilmesi ülkemiz eğitim tarihinde bir ilke imza atma adına mutluyuz."

2014 yılında ilk kez yayınlanan Rusça ders kitaplarını, Erciyes Üniversitesi öğretim üyeleri Prof. Dr. Sevinç Üçgül, Yrd. Doç. Dr. Reyhan Çelik, Yrd. Doç. Dr. Erdem Erinç, Öğr. Gör. Vladimir Buday, Öğr. Gör. Renata Aktaş, Doç. Dr. İsmail Aydoğan, Öğr. Gör. Hatice Şahin, Yrd. Doç. Dr. Mustafa Durmuşçelebi'nin, Kayseri Ticaret Meslek Lisesi öğretmeni Mustafa Yurdakul, hazırladı. Rektör Prof. Dr. Keleştemur, öğretim üyelerini başarılı çalışmalarından dolayı kutladı.

FOTOLU - Kayseri

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Erü Öğretim Görevlilerinin Hazırladığı Rusça Ders Kitapları Liselerde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement