Erzincan'da Kaçak Avcılara 692 Bin TL Ceza - Son Dakika
Son Dakika Logo

Erzincan'da Kaçak Avcılara 692 Bin TL Ceza

Erzincan\'da Kaçak Avcılara 692 Bin TL Ceza
13.12.2024 09:08  Güncelleme: 09:09

Erzincan'da, kaçak avcılık yaptığı tespit edilen 4 kişi hakkında toplam 692 bin 192 TL idari para cezası uygulandı. Şüphelilerin av malzemelerine de el konuldu.

ERZİNCAN'da kaçak olarak susturuculu silahla dağ keçisi avlayan 4 şüpheliye toplam 692 bin 192 TL idari para cezası uygulanırken, av malzemelerine el konuldu.

İl Jandarma Komutanlığı ile Erzincan Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekipleri Erzincan'da susturuculu silahla dağ keçisi avlayan şüphelilere yönelik operasyon düzenledi. Operasyonda, yakalanan 4 şüpheliye toplam 692 bin 192 TL idari para cezası uygulanarak, av malzemelerine el konuldu.

İl Jandarma Alay Komutanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada; "Erzincan Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü'nce 4 şahsa toplamda 692.192 TL idari para cezası kesilmiştir. Taşıma ruhsatı bulunmayan, bulundurma ruhsatlı tüfekler ile ilgili 6136 Sayılı Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkında Kanun kapsamında işlem başlatılmış, susturucu kullanan şahıs hakkında ise adli işlem başlatılmıştır. Susturucu ile avlanmak yasak olup, avcılıkta kullanılan silahların sesini azaltarak yasa dışı avcılık yapanların tespit edilmesini zorlaştırmaktadır. Bu durum doğal hayatın korunmasını ve sürdürülebilir avcılığı tehlikeye atabilir. Susturucu kullanımı av hayvanlarına daha az şans tanır ve bu durum avcılık etiği ile çelişmektedir" denildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Erzincan'da Kaçak Avcılara 692 Bin TL Ceza - Son Dakika


Advertisement