Erzurum-Artık Yemeklerini Yemekhanede Yiyorlar-Hd - Son Dakika
Güncel

Erzurum-Artık Yemeklerini Yemekhanede Yiyorlar-Hd

Artık yemeklerini yemekhanede yiyorlarErzurum'un Şenkaya ilçesinin Kömürlü Ortaokulunda eğitim-öğretim gören Yanıkkaval köyünün 36 öğrencisi öğlen yemeklerini artık bahçe duvarında değil, okul arkadaşları ile birlikte yemekhanede yiyor.

01.04.2018 17:12

Artık yemeklerini yemekhanede yiyorlar

Erzurum'un Şenkaya ilçesinin Kömürlü Ortaokulunda eğitim-öğretim gören Yanıkkaval köyünün 36 öğrencisi öğlen yemeklerini artık bahçe duvarında değil, okul arkadaşları ile birlikte yemekhanede yiyor.

Şenkaya ilçesinin 350 nüfuslu kırsal Yanıkkaval Mahallesi'ndeki ortaokul, öğrenci sayısının 40'ın altına düşmesi nedeniyle bu yıl kapatıldı. Açıkta kalan 36 öğrenci, 5 kilometre uzaklıktaki Kömürlü Mahallesi'nde bulunan ortaokula kaydedildi. Ancak okulun yemek ihalesi daha önce yapıldığı için verilen yemekten bu öğrenciler yararlanamıyor. 36 öğrenci, öğle yemeğinde annelerinin evde hazırladıkları yemekleri bahçede yiyor. Öğrenciler, bahçe duvarını da masa olarak kullanıyor. Öğrenci velileri ise, okullarının kapatılmasına ve çocuklarının gittiği okulda yemek verilmemesine tepki gösteriyordu. Doğan Haber Ajansı'nın, Okulun bahçe duvarını yemek masası yaptılar başlıklı haberi üzerine Şenkaya Kaymakamı Ömer Dereci çocukların öğlen yemeklerini üstlenerek sorunu ortadan kaldırdı. Öğrenciler artık yemeklerini bahçe duvarında değil okulun yemekhanesinde çıkan sıcak yemeklerden yiyebiliyorlar. Okul öğrencilerinden Töre Aksakal arkadaşları adına Doğan Haber Ajansı ve Kaymakam Dereci'ye teşekkür etti. Kendileri için büyük bir sorun olan yemek probleminin ortadan kalmasına çok sevindiklerini belirten Aksakal, Okulun 105 öğrencisinden 36'ımız yemek saatinde ayrılıyorduk. Onlar yemekhaneye bizler ise okulun bahçesine çıkıyorduk. Artık birlikte yemekhaneye giriyoruz dedi.

Erzurum-Artık Yemeklerini Yemekhanede Yiyorlar-Hd
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Erzurum-Artık Yemeklerini Yemekhanede Yiyorlar-Hd - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement