Erzurum'da Meralara 200 Sulak Dağıtıldı - Son Dakika
Güncel

Erzurum'da Meralara 200 Sulak Dağıtıldı

Erzurum\'da Meralara 200 Sulak Dağıtıldı

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, meralarda otlatılan hayvanlar için yaptırılan 200 sulağı törenle köy muhtarlarına teslim etti.

15.07.2015 11:21  Güncelleme: 11:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından meralarda otlatılan hayvanlar için yaptırılan 200 sulak törenle köy muhtarlarına teslim edildi.

Olimpiyat Park'ta düzenlenen programa Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Partili Mehmet Sekmen, Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Adnan Demir, Tarım İl Müdürü Osman Akar, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ali Rıza Kiremitci, Genel Sekreter Yardımcıları Cevat Öksüz ile Selami Keskin, muhtarlar ve çiftçiler katıldı. Törende birer konuşma yapan, DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Adnan Demir ile Tarım İl Müdürü Osman Akar hayvan sulaklarının önemi anlattı.

Erzurum'un yaklaşık 660 bin büyükbaş ve 720 bin küçükbaş hayvan popülasyonu ile hayvan yetiştiriciliği bakımından Türkiye'de yüksek bir potansiyele sahip olduğunu vurgulayan Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ise şunları söyledi:

"Erzurum'da, meralar aktif olarak kullanılmaktadır. Hayvanların beslenmesinde meracıların önemi büyük. Meralarda otlatılan hayvanların içme suyu ihtiyacının karşılanması da bu beslenme zincirinin çok önemli bir halkasıdırr. Sıvatlar sayesinde yaylada otlayan hayvan su içmek için kilometrelerce yol katedip köye gitmeyecek. Çok yürüyen hayvan kas yapar. Bu ihtiyaçların giderilmesi için DAP İdaresi tarafından 1300 sac, 880 beton ve toplamda 2 bin 180 adet sıvat denilen hayvan sulağı tahsis edilmiştir. İlimiz ihtiyacının karşılanması için ilk etapta yapım işlemi bitmek üzere olan 200, akabinde 2 bin 800 olmak üzere toplamda 3 bin sivat da belediyemiz tarafından yaptırılacaktır. Bugün DAP İdaresi ve bizim yaptırdığımız sıvatları üç merkez ilçeye bağlı 12 mahalleye dağıtılacak. Çiftçilere hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ederim."

Yapılan konuşmaların ardından tören alanındaki 200 sıvat meralara götürülmek üzere Başkan Sekmen ve diğer protokol üyeleri tarafından muhtarlara teslim edildi. Besiciler tarafından traktörler ve pikaplara yüklenen sıvatlar köylere götürüldü. - Erzurum

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Erzurum'da Meralara 200 Sulak Dağıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement