Erzurum'un Turizm Potansiyeli Kiosklarla Tanıtılacak - Son Dakika
Güncel

Erzurum'un Turizm Potansiyeli Kiosklarla Tanıtılacak

Erzurum\'un Turizm Potansiyeli Kiosklarla Tanıtılacak

Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen "Turizm Kapasitesini Artırmaya Destek Projesi" kapsamında, kentin turizm potansiyeli kiosklarla üç dilde tanıtılacak.

03.03.2013 12:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen "Turizm Kapasitesini Artırmaya Destek Projesi" kapsamında, kentin turizm potansiyeli kiosklarla üç dilde tanıtılacak.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, yaptığı açıklamada, olimpiyat kentini turizmde daha geniş kitlelere tanıtmayı amaçlayan "Turizm Kapasitesini Artırmaya Destek Projesi"ni başlattıklarını ifade etti.

Projenin her aşamasını yakından takip ettiğini vurgulayan Küçükler, projenin temel amacının Erzurum'un tarihi, kültürel, turizm potansiyelini Avrupa pazarında anlatmak olduğunu belirtti.

Programın, kurumun bünyesinde oluşturulan Avrupa Birliği Dış İlişkiler Şube Müdürlüğü tarafından yürütüldüğünü anımsatan Küçükler, şunları kaydetti:

"Genç ve dinamik ekibimiz tarafından oluşturulan projeyle turizme yönelik tanıtım ve bilgilendirme maksatlı kiosklar (dokunmatik bilgi terminali) halkımızın hizmetine sunuldu. 25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları ile birlikte cazibesi gün geçtikçe artan güzide kentimiz, sahip olduğu güzellikleri artık daha rantabl olarak kullanmaktadır. Bu düşünceden hareketle teknolojiyi yakından takip ederek, ekonomik gelişmeyi tetikleyen itici güçlerin başında yer alan turizmin bütün nimetlerinden yararlanmayı bir amaç edindik."

Kent merkezinde kurulacak kiosklarla, yerli ve yabancı turistlerin şehirle alakalı tüm potansiyeli yakından görme imkanına sahip olacağının altını çizen Küçükler, "Turizm, toplumun sosyal ve kültürel gelişiminde önemli rol almaktadır. Toplumsal gelişmeyi de tetiklemektedir" ifadelerini kullandı.

Erzurum, Erzincan ve Bayburt illeri için kalkınma sürecindeki turizm olgusunun kritik bir öneme sahip olduğunu ifade eden Küçükler, şöyle devam etti:

"Turizmin bölgede bir kalkınma aracı olarak kullanılabilmesi, bölge için bir ziyaretçi ekonomisi oluşturulabilmesini gerektirmektedir. Bu bağlamda, Büyükşehir Belediyemiz tarafından hazırlanmış, Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı

(KUDAKA) ve Doğrudan Faaliyet Desteği Programı ile fonlandırılmış projeye belediyemiz de eş finansman sağlamıştır. Proje sayesinde kentin sahip olduğu kültür değerleri daha geniş ve büyük uluslara anlatılacaktır."

Kioskların Türkçe, İngilizce ve Rusça olmak üzere üç dilde yayınlanacağına dikkati çeken Küçükler, projenin kenti ziyaret eden yerli ve yabancı turistlerin bilgilendirilmelerine ve şehrin tanıtımına yönelik hazırlandığını ifade etti.

Muhabir: Ayşe Yıldız

Yayıncı: Zekeriya Kaya - ERZURUM

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Erzurum'un Turizm Potansiyeli Kiosklarla Tanıtılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement