Eş Ve Müşteri Nasıl Kaybedilir? - Son Dakika
Güncel

Eş Ve Müşteri Nasıl Kaybedilir?

Eş Ve Müşteri Nasıl Kaybedilir?

Bersay İletişim Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ve Gazeteci Yazar Ali Saydam, Bursa Emniyet Teşkilatı Personeline 'Eş Ve Müşteri Nasıl Kaybedilir?' Başlıklı Sunum Yaptı.

19.01.2011 22:04  Güncelleme: 22:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İletişim Danışmanı Ali Saydam, Bursa Emniyet Teşkilatı personeline yönelik düzenlenen 'Eş ve Müşteri Nasıl Kaybedilir?' konulu seminerde, doğru iletişim yöntemlerini örneklerle anlattı.

Bursa'nın değerini yatırımlarla arttıran Büyükşehir Belediyesi'ne bir destek de İletişim Uzmanı Ali Saydam'dan geldi. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bersay İletişim Grubu Yönetim Kurulu Başkanı ve Gazeteci Yazar Ali Saydam ve Bursa Emniyet Müdürü Halil Yılmaz'a Atatürk Kongre Kültür Merkezi'ni gezdirdi. Atatürk Kongre Kültür Merkezi'nde İl Emniyet Teşkilatı personeline yönelik 'iletişim' semineri veren Saydam, Merinos AKKM'yi çok beğendiğini söyledi.

"Bursa muhteşem bir mekan kazanmış"

Başkan Altepe, Merinos Parkı'ndaki Gönül Dostları Sofrası'nda ağırladığı konuklarına daha sonra Atatürk Kongre Kültür Merkezi'ni tanıttı. Başkan Altepe ve Merinos AKKM Genel Koordinatörü ve Bursa Kent Konseyi Başkanı Mehmet Semih Pala, Bursa'ya değer katan yapının teknik özellikleriyle ilgili olarak Saydam ve Yılmaz'ı bilgilendirdi.

Merinos AKKM'yi çok beğendiğini belirten Saydam, "Büyükşehir Belediyesi'nin çalışmalarıyla Bursa, önemli bir kültür ve kongre merkezine sahip olmuş. Bursa muhteşem bir mekan kazanmış" dedi.

İlişkilerde iletişim mercek altında

Ali Saydam daha sonra da Merinos AKKM'deki eski meclis salonunda, Bursa Emniyet Teşkilatı yönetici ve personeliyle bir araya geldi. Akşam Gazetesi ve Marketing Türkiye Dergisi köşe yazarı, Bahçeşehir Üniversitesi öğretim görevlisi ve iletişim danışmanı Ali Saydam, sunumunda, 'Eş ve Müşteri Nasıl Kaybedilir?' adlı yeni kitabından örnekler verdi.

Yaşama dair deneyimlerini kitabında kaleme aldığını belirten Saydam, kadın erkek ilişkilerinden diyaloglarla renklendirdiği konuşmasında, "Bir ilişkiyi sevgiden ziyade beğeni yürütür. Çünkü sevgi duygusal kökenlidir. Beğenide ise akıl da devreye girer.

Beğenme çok sağlam bir bağdır. Müşteriyle veya eşle sağlam bir bağ olması ilişkiyi sağlam tutar" dedi.

Çalışma yaşamında hizmet verenin söz sahibi olduğunu örnekleyen Saydam, gerek iş gerekse özel yaşamda başarılı iletişim kurulmamasını da 'beğenmeme', 'standartlaşma', 'yalan söyleme' ve 'sahte gurur' kavramlarının varlığına bağladı.

Türkiye'deki iletişime Saydam yorum

Türkiye'deki iletişim örneklerini de yorumlayan Saydam, "Türkiye'de siyasi algı yönetimi var. Burada algıyı doğru kullanan partilerin başarılı olduğunu görüyoruz. Demode kalanlar ise başarılı olamıyorlar. Rakamlar bunu gösteriyor" diye konuştu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı da değerlendiren Saydam, "Sayın Başbakan kızmadığı sürece onun için hiçbir tehlike yok.

Başbakan Erdoğan´da uzun yıllar Türkiye´nin önde gelen siyasetçilerden birisi olma kapasitesi var. 'One minute' gibi tepkileri bazen yerinde oluyor. Başbakan çok iyi bir lider ve iletişimcidir" şeklinde konuştu.

Türk Telekom Arena Stadı´nda yaşanan olaylarla ilgili açıklama yapan Saydam, "Galatasaray camiası iletişimi iyi kullanamadı. Yoksa açılışa iyi hazırlanan camia böyle bir reaksiyon göstermezdi" dedi.

Programı Bursa Kent Konseyi Başkanı Semih Pala da izledi. İnteraktif bir ortamda eğlenceli anların yaşandığı seminerin sonunda İl Emniyet Müdürü Halil Yılmaz, Ali Saydam'a kendi şapkasını armağan etti. Başkan Altepe de günün anısına Saydam'ı çini tabak ile ödüllendirdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Eş Ve Müşteri Nasıl Kaybedilir? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement