Esenler'de Bayramlaşma Programı Düzenlendi - Son Dakika
Güncel

Esenler'de Bayramlaşma Programı Düzenlendi

Esenler\'de Bayramlaşma Programı Düzenlendi

Esenler Belediyesi tarafından ilçede ilk kez düzenlenen bayramlaşma programı renkli görüntülere sahne oldu.

19.10.2013 12:01  Güncelleme: 16:49

İlçe protokolü ile Esenlerliler'in bayramlaştığı programda, on binlerce vatandaşa lokma tatlısı ikram edildi.

Esenlerliler, kardeşlik, birlik, beraberlik ve dostluk duygularının en üst seviyede yaşandığı Kurban Bayramı'nda 7'den 70'e tüm fertleri ile Dörtyol Meydanı'nda bayramlaştı. Esenler Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nün düzenlediği programda bir ilk yaşandı ve ilçe protokolü ile binlerce Esenlerli vatandaş, bayramlaşma programında bir araya gelerek bayramlaştı.

Renkli görüntülerin yaşandığı programa; Esenler Kaymakamı Yüksel Ünal, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, AK Parti Esenler İlçe Başkanı Umut Özkan, Esenler Müftüsü Halil Şekerci, Esenler Belediye Başkan Yardımcısı Faruk Aydın, Belediye Başkan Danışmanı Abdullah Aksu, AK Parti Esenler İlçe Kadın Kolları Başkanı Meryem İnat, bazı Belediye Meclis üyeleri, ilçedeki sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve binlerce Esenlerli katıldı.

BU BİR GELENEK OLSUN

Programın açılış konuşmasını yapan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, bayramlaşma programının amacını "Bizler camilerde bayramlaşıyoruz, mahallelerimizde bayramlaşıyoruz ama Esenlerliler'in birbiriyle bayramlaşması için bir fırsat sunmamız gerekir diye düşündük. Bunun için Esenler'i yönetenler, halkın huzuruna çıksın ve halkıyla bayramlaşsın istedik." diye açıkladı.

Bu geleneği her bayram sürdürmek istediklerini belirten Göksu, "Bu bir gelenek olsun. Bu bir başlangıç olsun. Bu bir ilk olsun ve güzel olsun istedik ve bu programı düzenledik." diye konuştu. Esenlerli vatandaşlara ve protokol üyelerine katılımlarından dolayı teşekkürlerini ileten Göksu, meydanı dolduran herkesin bayramını kutladıktan sonra konuşmasını sonlandırdı.

KIYAMETE KADAR DEVAM ETSİN

Göksu'nun ardından kısa bir selamlama konuşması yapan AK Parti Esenler İlçe Başkanı Umut Özkan da, Kurban Bayramı'nın tüm Müslüman âlemine huzur getirmesi temennisinde bulunarak, "Her şehrin bir kültürü, bir âdeti olur, bir geleneği olur. İnşallah bundan sonra bayramlarda Esenler Dörtyol Meydan'ında halkıyla ve yöneticileriyle hemhal olur, bayramlaşır ve bu kıyamete kadar devam eder." dedi.

ESENLER'DE İLK BAYRAMI

Programda konuşan Esenler'in yeni Kaymakamı Yüksel Ünal da, Esenlerliler ile ilk kez bayramlaşacak olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Hepiniz güzel insanlarsınız, bir araya gelmişsiniz ve her birinizin gözündeki ışıltıyı ben hissediyorum çünkü Kurban Bayramı insanların bir araya geldiği, birlik ve beraberliğinin sağlandığı yerlerdir." diye konuştu.

LOKMALAR PROTOKOLDEN

Programda son konuşmayı yapan Esenler Müftüsü Halil Şekerci, "Bayramlar sevinç, yardımlaşma, dayanışma ve kardeşlik günleridir" dedi. Müftü Şekerci'nin dualarıyla devam eden programda, protokol üyeleri vatandaşlarla tek tek bayramlaştı. Bayramlaşma merasiminin ardından protokol üyeleri, dev kazanlarda pişirilen bayram tatlısı lokmaları, on binlerce Esenlerli'ye ikram etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Esenler'de Bayramlaşma Programı Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement