Esenyurt'ta Hayatını Kaybeden Mert Değirmenci'nin Cenazesi Adli Tıp'ta - Son Dakika
Güncel

Esenyurt'ta Hayatını Kaybeden Mert Değirmenci'nin Cenazesi Adli Tıp'ta

Esenyurt\'ta Hayatını Kaybeden Mert Değirmenci\'nin Cenazesi Adli Tıp\'ta

Esenyurt’ta Kobani eylemleri sırasında başından kurşunlanıp hastaneye kaldırılan Mert Değirmenci’nin beyin ölümü gerçekleşti.

11.10.2014 16:17

Esenyurt'ta Kobani eylemleri sırasında başından kurşunlanıp hastaneye kaldırılan Mert Değirmenci'nin beyin ölümü gerçekleşti. Ailesi tarafından organları bağışlanan Değirmenci'nin cenazesi Adli Tıp Kurumu'na getirildi.

Esenyurt'ta, Kobani'ye yönelik IŞİD kuşatmasını bahane ederek çıkartılan eylemlerde başından kurşun isabet edip yaralanan Mert Değirmenci'nin, beyin ölümü gerçekleşti. Ailesi tarafından organları bağışlanma kararı alınan Değirmenci'nin cenazesi otopsi için Adli Tıp Kurumu'na getirildi.

Cenazeyi bekleyen amcası Şahin Değirmenci, yeğeninin olaylarla ilgisi olamadığı kaza kurşunuyla öldüğünü belirtti. Amca Değirmenci, "Yeğenimin olaylarla ilgisi yoktur. Bizim öyle işlerle işimiz olmaz. Kaza kurşunu artık nereden geldi? Kimler tarafından geldi? Kasıtlı mı geldi? Her hangi bir şey bilemiyoruz. Kimseyle bir ilgisi olmadığı için de kasıtlı diyemiyoruz" dedi.

"OLAYIN AYDINLANMASINI İSTİYORUZ"

Olayın aydınlanmasını isteklerini belirten Değirmenci, "Delillerin karartılmamasını istiyoruz. Biz de çocuk vefat ettikten sonra organlarını bağışladık. Birilerine hayat vermek için amaçlı organlarını bağışlamayı düşündük. Cenazemizi memleketimize götüreceğiz, Ardahan Damal İlçesi Dere Köyü'ne götürüyoruz. Bugün itibariyle akşam çıktıktan sonra götüreceğiz. Bizim olaylarla bir ilgimiz yok. Bizim amacımız yakmak yıkmak değil. Böyle eylemlere karşıyız. Vatandaşın aracını dükkanını herhangi bir şeylerini kırmakla ilgimiz yok. Böyle şeylerden taraftan değiliz. Biz, barış, huzur, kardeşlik içinde yaşamak istiyoruz. Buna engel olanlar var biz onlara da müsaade etmiyoruz. Olayla bizim herhangi bir alakamız yoktur" şeklinde konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Esenyurt'ta Hayatını Kaybeden Mert Değirmenci'nin Cenazesi Adli Tıp'ta - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement