Eşi Öldü, Mirası Reddetti Ama Yine de Borçlar Ona Kaldı - Son Dakika
Güncel

Eşi Öldü, Mirası Reddetti Ama Yine de Borçlar Ona Kaldı

Eşi Öldü, Mirası Reddetti Ama Yine de Borçlar Ona Kaldı

İzmir'de, eşi kalp krizinden ölünce biri 5 aylık, diğeri 2 yaşında 2 kızıyla ortada kalan 41 yaşındaki Fatma Akın, kayıtlarda ortağı göründüğü kocasının kozmetik pazarlama şirketinin binlerce TL'lik borcuyla boğuşuyor.

25.07.2011 12:12

İzmir'de, eşi Erdinç Akın'ın kalp krizinden ölümüyle biri 5 aylık, diğeri 2 yaşında 2 kızıyla ortada kalan 41 yaşındaki Fatma Akın, kayıtlarda ortağı göründüğü kocasının kozmetik pazarlama şirketinin binlerce TL'lik borcuyla boğuşuyor. Eşinin mirasını reddetmesine rağmen, şirkette ortak göründüğü için borçlardan kurtulamayan Fatma Akın, "Çocuklarıma yiyecek alamaz hale geldim. Belediye biraz yardım etti ama o kadar. Çaresiz yardım bekliyorum" dedi.

Balçova İlçesi'nde oturan, 37 yaşına kadar bekar kaldıktan sonra hayatını 4 yıl önce Erdinç Akın'la birleştiren Fatma Akın'ın mutluluğu, kızları Şule Cemre Akın ve Gözde Duru Akın'ın dünyaya gelmesiyle daha büyük bir anlam kazandı.

Ancak Akın'ın mutlu hayatı, yaklaşık 5 ay önce kızları Gözde Duru Akın henüz 19 günlükken kabusa döndü. Evde rahatsızlanan eşi 42 yaşındaki Erdinç Akın, kaldırıldığı Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yaşamını yitirdi. Kozmetik pazarlama işleri yapan Erdinç Akın'ın kalp krizi sonucu hayatını kaybetmesinin ardından ailenin de acı günleri başladı.

ORTADA KALACAKLAR

Erdinç Akın'ın, ölümünden kısa süre sonra alacaklıları da Fatma Akın'ın kapısını çalmaya başladı. Fatma Akın, reddi miras davası açmasına rağmen, şirketin ortağı göründüğü için bu borçlardan kurtulamadı. Kızları 2 yaşındaki Şule Cemre Akın ve 5 aylık Gözde Duru Akın'la yaşam mücadelesi verirken, ilk olarak ipotekli olan evleri icra yoluyla satıldı. Ancak evin satılması da borçlara yetmedi. Fatma Akın'ın karşısına bu kez, 27 bin TL'yi bulan şirketen kalan sigorta prim ve telefon borçları çıktı. Buna elden alınan borçların da eklenmesiyle rakam büyüdü. Evlerinin satılmasının ardından ev sahibinin bir süre daha kalmalarına izin verdiği aile, sokağa atılma tehlikesini de yaşamaya başladı.

ÇALMADIK KAPI BIRAKMADI

Siyasi partilerin kapısını çalan Fatma Akın'a, Bolçova Belediyesi erzak ve çocuk bezi yardımı yaptı. Ancak bu yardımlarda ailenin kötü yaşam koşullarına çare olmaya yetmedi. Tek derdinin kızları olduğunu söyleyen Fatma Akın, "Çalmadık kapı bırakmadım ama derdime çare olamadılar. Kaymakamlıktan düşük bir miktar ödediler o kadar, bunun fazlasını veremeyeceklerini söylediler. Zaman zaman yakınlarım ve komşularım yardım ediyor. Böyle yaşamak büyük üzüntü veriyor. Devlet katında pek hakkımı arayamıyorum, kızlarımın elimden alınmasından korkuyorum. Bu kötü günümde beni kurtacacak yardım eli bekliyorum" dedi. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Eşi Öldü, Mirası Reddetti Ama Yine de Borçlar Ona Kaldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement