Eşi Ölen Kadın ile 8 Çocuğuna Kaymakam El Uzattı - Son Dakika
Güncel

Eşi Ölen Kadın ile 8 Çocuğuna Kaymakam El Uzattı

Eşi Ölen Kadın ile 8 Çocuğuna Kaymakam El Uzattı

Başkale de eşi ölen kadın ve 8 çocuğuna Kaymakam Büyükköse sahip çıktı.

25.04.2013 15:22  Güncelleme: 10:59

Van'ın Başkale İlçesi'nde iki ay önce geçirdiği kalp kirizi sonucu ölen Nuri Baycan'ın eşi Hamrin Baycan ve 8 çocuğuna İlçe Kaymakamı Murat Büyükköse sahip çıktı. Hiçbir geliri olmayan ailenin ihtiyaçları karşılanırken, düzenli maddi yardımda bulunulup, ev yapılacağı sözü verildi.

Van'ın Başkale İlçesine 15 kilometre uzaklıkta bulunan Yukarıdikmen Köyü'nde yaşayan 40 yaşındaki Nuri Baycan, igeçirdiği kalp kirizi sonucu hayatını kaybetti. Hiçbir geliri olmayan ve yaşları 1 ile 11 arasında değişen 8 çocuğu ile iki ay geçiren Hamrin Baycan'ın durumunu köylüler Kaymakamlığa bildirdi. Kaymakam Murat Büyükköse, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı çalışanlarını köye gönderdi. Vakıf çalışanlarının yaptığı çalışmanın ardından ilçeye getirilen aile, Kaymakam Büyükköse tarafından makamında konuk edildi. Yeni kıyafetler alınıp, ihtiyaçları karşılanan aileye düzenli maddi yardımda bulunulacağı, ayrıca eski evlerinin yıkılıp yerine yenisinin yapılacağı belirtildi.

Baycan ailesine yardımlarının süreceğini söyleyen Başkale Kaymakamı Murat Büyükköse, "Aileye her ay gıda yardımında da bulunulacak. Çocukların da eğitimine her anlamda katkı sunacağız" dedi.

Hamrin Baycan ise Kürtçe yaptığı konuşmada kendisine ve çocuklarına sahip çıkan Kaymakam Murat Büyükköse ile kendisine yardım edenlere teşekkür ederek, "Allah razı olsun. Çok zor durumdaydım. Çocuklarımın geçimini sağlayamıyordum. Bana sahip çıktılar teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Eşi Ölen Kadın ile 8 Çocuğuna Kaymakam El Uzattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement