Eski Almanya Cumhurbaşkanı Wulff'un Yargılanması - Son Dakika
Güncel

Eski Almanya Cumhurbaşkanı Wulff'un Yargılanması

Eski Almanya Cumhurbaşkanı Wulff\'un Yargılanması

Wulff'un yargılandağı davada kararın 27 Şubat'taki duruşması verilmesi bekleniyor.

20.02.2014 19:15

Eski Almanya Cumhurbaşkanı Christian Wulff'un, 2008 yılında eyalet başbakanı olduğu dönemde katıldığı bir festivalde 719,40 avroluk konaklama ve yemek masrafını bir yapımcının ödemesi nedeniyle "çıkar sağlamak" suçlamasıyla hakkında açılan davada kararın 27 Şubat'taki duruşmada verileceği bildirildi.

Hannover Eyalet Mahkemesi'ndeki duruşmada, eski Cumhurbaşkanı Wulff, hukuk devletinde yaşadıkları için mutlu olduklarını belirterek, hukuk devletinden hiçbir zaman şüphesi olmadığını ifade etti.

Savunma avukatları Wulff'un beraatıini isterken savcılık ise Wulff'un Aşağı Saksonya Eyalet Başbakanlığı döneminde bazı gezilerde çıkar sağladığı suçlamasını yineledi. Mahkeme hakimi, davaya ilişkin kararın 27 Şubat'taki duruşmada vereceğini bildirdi.

"Aşağı Saksonya Eyaleti Başbakanı" olduğu dönemde katıldığı bir festivalde 719,40 avroluk konaklama ve yemek masrafını  yapımcı David Groenewold'un ödemesi nedeniyle eski Almanya Cumhurbaşkanı Christian Wulff hakkında  "çıkar sağlamak" suçlamasıyla dava açılmıştı.

14 Kasım 2013 tarihinde başlayan davada kapsamında bugüne kadar Wulff'un ayrı yaşadığı eşi Bettina Wulff'un da aralarında bulunduğu çok sayıda kişi tanık olarak dinlendi. - Berlin

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Eski Almanya Cumhurbaşkanı Wulff'un Yargılanması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement