Eski Bakan Ünal'dan, Muğla'daki 'Demokrasi Nöbeti'ne Destek - Son Dakika
Güncel

Eski Bakan Ünal'dan, Muğla'daki 'Demokrasi Nöbeti'ne Destek

Eski Bakan Ünal\'dan, Muğla\'daki \'Demokrasi Nöbeti\'ne Destek

MUĞLA'da, darbe girişiminin ardından başlayan 'demokrasi nöbeti'ne dün gece de devam edildi.

29.07.2016 12:09

MUĞLA'da, darbe girişiminin ardından başlayan 'demokrasi nöbeti'ne dün gece de devam edildi. Nöbete katılarak destek olan Kültür ve Turizm eski Bakanı, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, "Sivil toplum görüntüsünde olan bu çiyanlar, yeteri kadar güçlendiklerini düşünüp kendi annelerine, babalarına, bayraklarına ihanet ettiler" dedi.

Darbe girişiminin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla sokaklara dökülen Muğla halkı, demokrasi nöbetine devam ediyor. Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan yaklaşık 3 bin kişi, FETÖ'ye ve darbe girişimine tepki gösterdi. Şehitler için saygı duruşunda bulunan halk, İstiklal Marşı okudu. Darbe girişiminde hayatını kaybedenler için Kuran-ı Kerim okundu, dua edildi.

Mehteran takımı ile görsel şölene dönüşen nöbete, Kültür ve Turizm eski Bakanı Mahir Ünal'ın yanı sıra Muğla Valisi Amir Çiçek, AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, AK Parti Merkez Karar Yürütme Kurulu Üyesi Yelda Erol Gökcan, AK Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete, AK Parti Menteşe İlçe Başkanı Erdoğan Ünal ile bazı kamu kurum ve kuruluşların temsilcileri de katıldı.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk büstünde yazan, Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi'ndeki "Bir gün İstiklal ve Cumhuriyeti müdafaa mecburiyetine düşersen vazifeye atılmak için içinde bulunduğun vazifenin imkan ve şeraitini düşünmeyeceksin" sözünü okuyan eski bakan Ünal, "Atatürk bunu Türk gençliğine söyledi. Ama yıllarca 1960 darbesini yapanlar, 12 Mart muhtırası, 80 darbesini yapanlar sanki bu sözleri Atatürk askere söylemiş gibi anladılar. Askerin görevi bu milleti korumaktır. 15 Temmuz gecesi bu gençlik içinde bulunduğu şeraite bakmadan istiklalini ve cumhuriyetini korumak için meydanlara çıktı. Hangi siyasi görüşten olursak alalım, bu meydana geleceğiz. Siyasi simgelerimiz ve sembollerimizi ile değil, al bayraklarımız ile bu meydanlara geleceğiz. Bizi ayıramazlar. Atatürk, Cumhuriyet, Kuran-ı Kerim, ezan ve bu ülke bizim" dedi.

Konuşmanın ardından Ünal, meydanda açılan stantları gezerek, vatandaşlar ile selfi yaptı.

- Muğla

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Eski Bakan Ünal'dan, Muğla'daki 'Demokrasi Nöbeti'ne Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement