Eskişehir'de 300 Kişi Yürüdü - Son Dakika
Güncel

Eskişehir'de 300 Kişi Yürüdü

Eskişehir\'de 300 Kişi Yürüdü

Eskişehir'de yaklaşık 300 kişi ODTÜ arazisinden geçecek olan yol için ağaç sökümüne karşı çıkanlara destek vermek için yürüyüş yaptı.

10.09.2013 00:32  Güncelleme: 07:59

Eskişehir'de yaklaşık 300 kişi Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) arazisinden geçecek olan yol için ağaç sökümüne karşı çıkanlara destek vermek için yürüyüş yaptı.

Tepebaşı Belediyesi'nin 9-22 Eylül tarihleri arasında düzenlediği '7'inci Uluslararası Eskişehir Pişmiş Toprak Sempozyumu' etkinlikleri kapsamında sevilen müzik grubu Yeni Türkü konser verdi. Eski kiremit fabrikası bahçesinde gerçekleştirilen konser dağılımında yaklaşık 300 kişi 'Diren ODTÜ Eskişehir Seninle' ve 'ODTÜ Tuzluçayır Okmeydanı Direnişlerine Selam. Faşizme karşı omuz omuza' yazılı pankart açıp yürüyüşe geçti. Çeşitli sloganlar atan kalabalık 3 kilometre mesafedeki İstiklal Mahallesi Porsuk Bulvarı'na kadar yürüdü. Burada basın açıklamasını okuyan Ömer Zeren şunları söyledi:

"Geçtiğimiz Haziran ayında başlayan halk ayaklanması ODTÜ ve Tuzluçayır direnişleriyle büyüyor. Halk ODTÜ'nün içinden yol geçirilmesi projesine, Tuzluçayır'da cami-cemevi yapılmasına ve Berkin'i katletmeye çalışanların korunmasına karşı direnişi büyüyor. ODTÜ'deki ağaçların kesilmesi girişimiyle gündeme gelen proje ODTÜ'yü ve ODTÜ yerleşkesi çevresinde bulunan Çiğdem ve Yüzüncü Yıl mahallelerini kapsamaktadır. Bu projeye göre ODTÜ'nün, Yüzüncü Yıl ve Çiğdem mahallerinin içinden 8 şeritli bir otoban geçirilmesi öngörülmekteydi. Ankara trafiğine çözüm bulma bahaneleriyle hayata geçirilmeye çalışılan projeye ODTÜ'lü öğrencilerin önderliğindeki ODTÜ İnisiyatifi karşı çıktı. Direniş ODTÜ'de hala devam ediyor. Melih Gökçek'in kronikleşen trafik problemlerini daha da büyüten sayısız geçici çözüm girişiminin son halkası olan bu proje, aynı zamanda Kentsel Dönüşüm Projesi adı altında yapılmak istenen çevre düzenlemesi değişikliklerinin halkımızın gündelik hayatını nasıl zulme dönüştüreceğinin son örneğidir."

Yapılan basın açıklamasının ardından kalabalık çeşitli sloganlar atıp dağıldı. - Eskişehir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Eskişehir'de 300 Kişi Yürüdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement