Eskişehir'de Ahşap Heykel Festivali - Son Dakika
Güncel

Eskişehir'de Ahşap Heykel Festivali

Eskişehir'de Ahşap Heykel FestivaliESKİŞEHİR'de Odunpazarı Belediyesi tarafından 'The Voice Of The Wood- Ahşabın Sesi' sloganı ile düzenlenen 3'üncü Uluslararası Ahşap Heykel Festivali gerçekleştirilen festival yürüyüşü ile başladı.

02.10.2017 22:23

Eskişehir'de Ahşap Heykel Festivali

ESKİŞEHİR'de Odunpazarı Belediyesi tarafından 'The Voice Of The Wood- Ahşabın Sesi' sloganı ile düzenlenen 3'üncü Uluslararası Ahşap Heykel Festivali gerçekleştirilen festival yürüyüşü ile başladı.

Porsuk Bulvarı'nda başlayan festival yürüyüşüne Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, meclis üyeleri, başkan yardımcıları, daire müdürleri, kursiyerler, belediyede çalışan işçiler ile çok sayıda kişi katıldı. Renkli görüntülere sahne olan festival yürüyüşü, Odunpazarı Meydanı'nda sona erdi.

Yürüyüşün ardından Odunpazarı Meydanı'nda 3'üncü Uluslararası Ahşap Heykel Festivali'nin açılışı gerçekleştirildi. Açılışa Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Han Belediye Başkanı Erdal Şanlı, Mahmudiye Belediye Başkanı İshak Gündoğan, sanatçılar ile çok sayıda kişi katıldı.

TÜRKİYE'YE ÖRNEK BİR KENT

3'üncü Uluslararası Ahşap Heykel Festivali'nin açılış konuşmasını yapan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Türkiye'nin siyasi ve ekonomik şartları nedeniyle daha önce ayrı zamanlarda yapılan Uluslararası Ahşap Heykel Festivali ile Uluslararası Odunpazarı Cam Festivalini birlikte yapmak zorunda kaldıklarını söyledi. Başkan Kurt konuşmasınaşöyle devam eti:

"Türkiye'nin her yerinde festivaller var. Türkiye'nin her yerinde sanat var, ama Eskişehir'de farklı bir barış ortamı var. Eskişehir demokrasiyi içine sindirmiş, özümsemiş insanların bulunduğu bir kent olarak Türkiye'ye örnek bir kent. Bu festivallerle de biz bunu daha da geliştirmeyi ve pekiştirmeyi hedefliyoruz. Çünkü sanat anca barış ortamında olur, ama barışta demokrasi ile birlikte olur. Eğer bunlardan ödün verir ve yok sayarsak çok kötü günler gelebilir. Biz Eskişehirliler olarak Türkiye'nin, Dünyanın ve özellikle de Ortadoğu'nun barışına katkı sunmayı temel hedef olarak almalıyız. Bu doğrultuda, bu anlayışla festivalimizin çerçevesini çizmek istiyoruz. Adaletin olmadığı yerde barışın olmayacağını, barışın olmadığı yerde demokrasinin olmayacağını bilerek hareket ediyoruz."

BÜYÜKERŞEN'İN KONUŞMASI

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'de konuşmasında Eskişehirlilere hizmet etme şansı verildiği için Eskişehir'in 3 merkez belediye başkanının şanlı olduğunu söyledi. Büyükerşen şöyle konuştu: "Biz 3 belediye başkanı olarak çok şanslıyız. Neden şanslıyız derseniz sizin gibi hemşehrilerimize hizmet etme şansı verdiniz. Dolayısıyla sizler her şeyin en iyisini en güzelini ve doğrusuna layıksınız. Bu üç ölçüt, üç belediye başkanının da ana hedeflerinden oldu. Gerçekten çok iyi iki merkez ilçe belediye başkanına sahipsiniz. Şehir'de yapılan yenilikler yapılan şehircilik anlayışı, bugün artık yalnızca civar illerde değil, 81 ilin tamamındaki ve yaklaşık bin ilçe belediyesi tarafından örnek alınıyor." 3'üncü Uluslararası Ahşap Heykel Festivali, 9 Ekim 2017 Pazartesi günü Ahşap Eserler Müzesi'nde gerçekleştirilecek olan sergi ile sona erecek. Ahşap Heykel Festivali'ne 4'ü yabancı, 11'i yerli olmak üzere 15 sanatçı katılıyor.

Eskişehir\'de Ahşap Heykel Festivali
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Eskişehir'de Ahşap Heykel Festivali - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement