Eskişehir'de Kırım İçin Ortak Akıl Çalıştayı - Son Dakika
Güncel

Eskişehir'de Kırım İçin Ortak Akıl Çalıştayı

Eskişehir\'de Kırım İçin Ortak Akıl Çalıştayı

Eskişehir'de Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı Refat Çubarov'un da katıldığı 'Kırım İçin Ortak Akıl Çalıştayı' düzenlendi.

11.10.2014 16:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eskişehir'de Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı Refat Çubarov'un da katıldığı 'Kırım İçin Ortak Akıl Çalıştayı' düzenlendi.

Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Spor Kulübü Derneği'nin Eskişehir Odunpazarı Belediyesi'nin katkılarıyla 11-12 Ekim 2014 tarihleri arasında düzenlenen çalıştay Hasan Polatkan Kültür Merkezi'nde başladı. Çalıştayın açılışına Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı Refat Çubarov'un yanı sıra Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Büyükşehir Belediyesi'nin CHP'li Başkanı Yılmaz BÜyükerşen, MHP Genel Başkan Yardımcısı Ruhsar Demirel, Odunpazarı'nın CHP'li Başkanı Kazım Kurt ile Türkiye'nin çeşitli illerinden ve Kırım'dan temsilcilerle kanaat önderleri katıldı.

Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna yaptığı konuşmada, "Çok sıkıntılı günler geçiriyoruz. Aslında dünyada çatışmalar halen devam ediyor ama Türk dünyasının kalbi şu anda Kırım'la ilgili olarak atıyor. Kırım Türkleri için çok önemli bir merkezdeyiz. Bu zamana kadar yaptığımız çalışmalarda olduğu gibi bundan sonra da yapacağımız çalışmalarda Türk dünyasını hem acıda hem sevinçte birleştirecek çalışmalarda elimizden geleni yapacağız" dedi.

Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı Refat Çubarov da birçok ülkenin sıkıntı içerisinde olduğunu söyledi. Çubarov konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bir yıl önce bizler Eskişehir'de birlikteydik. Burada çok önemli anlaşmalar imzalamıştık ve şehirde 'Haytarma' adlı sinema filminin galasını gerçekleştirdik. O zaman gelecek için çok planlarımız olduğunu birbirimize söyledik ve bu planlarımızı yerine getirmek için Kırım'da gerekli çalışmalara başladık. Şimdi birçok ülke sıkıntı içinde. Ama bu sıkıntılar kendi başına gelmiyor. Sebepçileri var ve bu sıkıntıları kendi komşularına yaşatan taraflar var." - Eskişehir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Eskişehir'de Kırım İçin Ortak Akıl Çalıştayı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement