Eskişehir'de Sokak Hayvanları Aşılandı - Son Dakika
Güncel

Eskişehir'de Sokak Hayvanları Aşılandı

Eskişehir\'de Sokak Hayvanları Aşılandı

Eskişehir'de Odunpazarı Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü ekipleri, sokak hayvanlarının doğal yaşam alanını bozmadan gerekli aşılarını yaptı.

10.11.2015 17:14  Güncelleme: 20:19

Sokak hayvanları aşılandı

Eskişehir'de Odunpazarı Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü ekipleri, sokak hayvanlarının doğal yaşam alanını bozmadan ve gereksiz narkoza maruz kalmadan gerekli aşılarını yaptı.

Odunpazarı Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü ekipleri, vatandaşlardan gelen istekleri değerlendirerek çalışmalarını gerçekleştiriyor. Bu kapsamda son olarak Kırsal Hizmetler Müdürlüğü ekipleri Akarbaşı Mahalle sakinlerinin çağrısına cevap verdi. Akarbaşı Mahallesi sakinlerinden Aydın Aşkan ve Hüseyin Karadayı, Odunpazarı Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü ile iletişime geçerek sokak hayvanlarının aşıları için talepte bulundu. Akarbaşı Mahallesi'nde bulunan Nasrettin Hoca Gülmece Parkı'nda 20 adet köpeğin bakımını üstlendiklerini belirten Aşkan ve Karadayı, köpeklerin doğal ortamlarından uzaklaştırılmadan aşılarının yapılması için belediyeye başvurduklarını ve kısa sürede dönüş yapıldığını belirtti.

Kırsal Hizmetler Müdürlüğü ekipleri ve Mahalle sakinlerinin ortak çalışması sonucunda park içerisinde bulunan 20 adet köpeğe veteriner hekim eşliğinde gerekli aşıları yapıldı. Köpeklerin bakımını üstlenen hayvansever Aydın Aşkan ve Hüseyin Karadayı, Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Eskişehir Temsilcisi Ayten Tutkun aşılama sırasında köpekleri yalnız bırakmadı.

Kırsal Hizmetler Müdürlüğü ekipleri, köpeklerin yemek yeme saatinde parka giderek hem köpekleri beslediler hem de narkoz vermeden köpeklerin veteriner hekim tarafından aşılama işlemini gerçekleştirdi. Doğal yaşam alanlarından uzaklaşmadan aşılama işlemi gerçekleştirdiklerini belirten ekipler, hayvansever vatandaşlardan bu tür gelen istekleri de değerlendireceklerini ifade etti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Eskişehir'de Sokak Hayvanları Aşılandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement