Estonya Sosyal İşler Bakanı Margus Tsakhna, Estonya Bakanlar Kurulu toplantısında yaptığı konuşmada, Estonya'da kamusal alanlarda çarşaf giyilmesinin yasaklanmasını önerdi.
ÇARŞAF GİYİLMESİNİ YASAKLAMAYI ÖNERDİ
Tsakhna, Estonya Bakanlar Kurulu toplantısında yaptığı konuşmada, Estonya'ya başka kültürlerden kişilerin göç etmesinin yarattığı sorunlarla mücadele edilmesi gerektiğini ifade ederek, bu amaç doğrultusunda, çarşaf giyilmesinin yasaklanmasını önerdi.
GÜVENLİK AÇISINDAN ÖNEMLİ BULUYOR
Estonyalı Bakan, yaptığı konuşmada, ülkedeki Müslüman kadınların kamusal alanlarda yüzlerini kapatmalarının yasaklanması gerektiğini ifade ederek: "Diğer bazı ülkeler, benzer sorunlara çözüm bulma konusunda geç kaldılar ve bu durum, sorunlara neden oldu. Biz ise, bu işi en baştan düzene kavuşturmak istiyoruz." dedi. Çarşafın yasaklanmasının güvenlik açısından da gerekli bir önlem olduğunu dile getiren Estonyalı bakan, Fransa'nın da aynı gerekçeyle bu konuda yasaklar getirdiğini söyledi.
Son Dakika › Güncel › Estonya İçişleri Bakanı Çarşaf Giyilmesini Yasaklamayı Önerdi - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?