Ethem Sarısülük'ün Yakınlarından Suç Duyurusu - Son Dakika
Güncel

Ethem Sarısülük'ün Yakınlarından Suç Duyurusu

Ethem Sarısülük\'ün Yakınlarından Suç Duyurusu

Ethem Sarısülük'ün ailesi ve yakınlarının da arasında bulunduğu bir grup, Ankara adliyesinde suç duyurusunda bulundu

26.06.2013 15:06  Güncelleme: 09:55

Başkentteki Gezi Parkı eylemlerinde yaralanıp hayatını kaybeden Ethem Sarısülük'ün ailesi ve yakınlarının da arasında bulunduğu bir grup,  bazı kamu yöneticileri hakkında "gösteri yapma özgürlüğüne müdahale ettikleri" iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

Sarısülük ailesinin de içinde olduğu grup, öğle saatlerinde Ankara Adalet Sarayı önünde toplandı. Grup üyelerinin bir kısmı Ethem Sarısülük'ü temsil eden maskeler taktı. Bazı grup üyeleri ise Sarısülük'ün öldürülmesini protesto eden dövizler taşıdı, çeşitli sloganlar attı.

Ethem Sarısülük'ün ağabeyi Mustafa Sarısülük, burada yaptığı basın açıklamasında, "katillerin korunduğunu, kollandığını ve ödüllendirildiğini" ifade ederek, halkın barışçıl ve demokratik haklarına karşı vahşetin, tutuklama ve gözaltılarla devam ettiğini söyledi.

Sarısülük, "Bizler de oradaydık. Bizler de bütün halkımızla omuz omuzaydık. Bizleri de alın ve tutuklayın" ifadelerini kullandı.

Ethem Sarısülük'ün annesi Sayfı Sarısülük de toplanan kalabalığa "Hepiniz benim evladımsınız" diye seslendi ve "Katil de benim gibi yansın" dedi.

Sarısülük ailesinin avukatı Kazım Bayraktar da Ethem Sarısülük'ün ölümüne neden olan polisin tutuklama talebiyle sevk edildiği mahkeme tarafından serbest bırakılmasına atfen, "Ethem'i iki gün önce ikinci kez öldürdüler" ifadesini kullandı.

Pakize Doğan ise Ankara Dikmen'de 4-5 yaşındaki çocuklarını omuzlarında taşıyan kişilere polisin müdahale ettiğini anlatarak, "Ama, Sivas'ta aynı müdahaleyi yapmadılar" diye konuştu.

Basın açıklamalarının ardından gruptakiler, Başbakan Erdoğan, İçişleri Bakanı Güler, valiler ve emniyet müdürleri hakkında, "insanca yaşam için gösteri yapma özgürlüğüne müdahale ettikleri" iddiasıyla matbu olarak hazırlanan suç duyurusu dilekçelerini imzalayarak, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına verdi. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ethem Sarısülük'ün Yakınlarından Suç Duyurusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement